Natt til lørdag ble politiet av flere varslet om et masseslagsmål i Oslo, nærmere bestemt i Christian Krohgs gate – som går parallelt med Akerselva og Storgata mellom Oslo spektrum og legevakten (praktisk).

Operasjonslederen forteller at minst 15 personer trolig var involvert i ugjerningene som foregikk omtrent i hjertet av Norges hovedstad tidligere i natt.

Nå står politiet overfor en vanskelig jobb med å finne ut hvem de involverte var.

– Da vi kom til stedet huket vi tak i de vi kunne få tak i, men alle vi fikk tak i hevdet at de var vitner til episoden og at de ikke kjente noe til hvem som sto bak slossingen. Den eneste beskrivelsen vi har er «at det var mange ungdommer av utenlandsk opprinnelsen involvert», sier operasjonsledere til Dagbladet.

Flasker og jernstenger skal ifølge Dagbladet ha blitt benyttet i kampens hete.

Kanskje ikke så rart at det mangler gode vitner, da de færreste normale mennesker ønsker å oppholde seg i et så utrivelig strøk på den tiden av døgnet, gitt ordensmaktens begrensede tilstedeværelse.

Resultatet er at sentrum er hovedstaden er blitt et slags ukjent terreng nattestid. Et lovløst territorium hvor ingen vet hva som skjer. Rettslig og opplysningsmessig vakuum. Sånt som befant seg i margen av kartene til de oppdagelsesreisende for flere hundre år siden.

 

Masseslagsmål i Oslo