Nytt

Om dagen, særlig i arbeidstiden, gir de fleste av Oslos sentrumsgater hovedsakelig et inntrykk av orden — sågar idyll. Sent på kvelden og natten er bildet ofte et annet.

Tinghuset i Oslo har de siste ukene symbolisert at rettsstaten fungerer og har kontroll. Men natt til i dag kom det til skyting under et masseslagsmål med flere titalls ungdommer i Grensen, de fleste i tjueårene. Bare ett kvartal skiller åstedet fra hovedstadens rettsbygning, eller fra VG-huset for den del.

VG og andre skal ha ros for hvordan de rapporterer hendelsen: De forteller at det var somaliere og at flere av dem var kjenninger av politiet. Men det aller beste er at den norske informasjonsbedriften som kanskje har flest ressurser, innrømmer at de ikke kan svare på det siste og kanskje mest interessante spørsmålet på listen som den gode journalistikken alltid har for øye — hvem, hva, hvor, når, hvordan og hvorfor:

Bakgrunnen for hendelsen er ikke kjent.

Dette er altså status for vår kunnskap om det som skjer i vår egen hovedstad. Somaliere slåss der i hopetall om natten, det er skytevåpen involvert, og vi vet ikke hvorfor.

 

Skyting under masseslagsmål i Oslo