Nytt

Natt til søndag beskrives av oslopolitiet som unaturlig hektisk. Av nattens hendelser nevnes flere bevæpnede ran. I anledning Kongos nasjonaldag feiret kongolesere og havnet i masseslagsmål med somaliere.

Masseslagsmålet fant sted utenfor Slurpen, et forsamlingslokale eid av Oslo kommune, som leies ut til ulike arrangementer.

– Det var feiring av Kongos nasjonaldag, og da den var ferdig, kom det noen andre som begynte å bråke. Det ble bråk mellom somaliere og kongolesere, sier Ege.

Politiet grep inn og hadde kontroll på stedet, men kort tid etter at de reiste derfra, blusset slåsskampen opp igjen. Det måtte flere politipatruljer til for å bryte opp slagsmålet.

—-

Bare minutter tidligere natt til søndag ble en person ble knivstukket utenfor Saga Kino. Fornærmede ble kjørt til sykehus med stikkskader.

—-

Det meste har foregått i sentrumsområdene. Ti personer rundt om i sentrum av hovedstaden har i løpet av natten blitt ranet for lommebøker og mobiltelefoner.

– Det var én episode der vedkommende ble truet med en pistollignende gjenstand. I andre tilfeller har mange blir slått ned og ranet, sier operasjonsleder gjennom natten, Marianne Grinaker til TV2.

—-

Det har vært veldig hektisk. Det pleier å være hektisk, men i natt har det vært mer enn normalt, sier Grinaker.

http://www.osloby.no/nyheter/krim/Masseslagsmal-og-knivstikking-i-Oslo–7243895.html#.UdCGfhZKNz8