Flere steder i landet har politiet natt til søndag måttet bryte opp fester med 100 eller flere deltakere. Også ellers meldes det om ansamlinger og bråk.

Natt til søndag rykket Oslo-politiet ut til en fest mellom Huk og Paradisbukta på Bygdøy. De anslår at det var flere hundre mennesker, antakelig i 20- og 30-årene, til stede.

– Dette er en venners venner-fest som har utartet. Nå er festen avsluttet, og arrangøren holder på å rydde opp, forteller operasjonsleder Marita Aune til NTB.

Politiet opplyser til NRK at de var ute på 54 festrelaterte oppdrag i Oslo i natt. De fikk over hundre klager på festbråk, men rakk ikke å følge opp alle klagene.

Ikke noe smittevernpoliti

Politiet melder om mange kraftig berusede mennesker, og flere måtte bli ivaretatt av venner og kjente. At så mange skulle bort fra området, skapte også problemer med overfylte busser.

Operasjonslederen betegner situasjonene med mange folk samlet som uheldige med tanke på koronasituasjonen og smittevern.

– Folk må oppfordres til å rette seg etter de anbefalingene som myndighetene gir. Vi får ikke vært noe smittevernpoliti. Folk må tenke seg om, sier operasjonsleder Aune.

Hun forteller at det natt til søndag har kommet inn så mange meldinger om støy fra fester at politiet ikke har hatt mulighet til å prioritere alt.

– Helt uforsvarlig

Lørdag kveld var over 100 personer samlet i Middelalderparken i Oslo, og politiet stoppet festen. Meldingen om de festende personene i Oslo kom litt etter klokka 21 lørdag kveld. Personene var i alderen 25 til 35 år og ble bedt om å forlate området.

Til VG opplyste operasjonsleder André Kråkenes at det virker som en arrangert fest.

– Dette er kommunalt område, da må man ha tillatelse, sa han.

Til Nettavisen sa operasjonslederen at han ikke skjønner hva folk tenker med.

– Jeg fatter eller begriper det ikke. Det er helt uforsvarlig med tanke på de smittevernreglene som er kommet, sa Kråkenes.

150 personer ved Domkirkeodden

Ved midnatt måtte alle utesteder stenge alkoholserveringen, som en del av regjeringens nye koronatiltak, men de mange meldingene om høylytt festing fra en rekke steder i landet kan tyde på at folk har funnet andre måter å feste på.

I Hamar måtte de gripe inn mot 150 personer på Domkirkeodden. Ifølge Innlandet politidistrikt var det rundt 150 personer til stede.

– Politiet påla dem å rydde etter seg, og de har nå forlatt stedet., melder operasjonssentralen.

Oppgitt politi i Trøndelag

Politiet i Nordland melder om 30–40 ungdommer som holdt en støyende fest i Soleiebakken i Mo i Rana. Ungdommene forlot stedet da politiet kom.

I Trøndelag har politiet registrert rundt 30 meldinger om fester som har holdt naboer våkne.

– Noen av disse har fått besøk av en politipatrulje. Ellers har vi sett oss nødt til å prioritere annerledes. Litt meningsløst at man må lære voksne folk å ta hensyn til naboene sine, er den klare meldingen fra operasjonssentralen.

 

 

 

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.