De fleste politidistriktene melder om en rolig natt til 17. mai. – En del å gjøre, men helt overkommelig, er meldingen fra landets operasjonsledere.

Flere operasjonsledere sier uoppfordret at russen har oppført seg bra i natt.

– Det har ikke vært så ille som vi forventet. En del ordensforstyrrelser, men vi har rukket over det meste, sier Tore Andre Brakstad i Vest politidistrikt til NTB.

Han skryter også av russen.

– De har samarbeidet godt og gjort som de har fått beskjed om, sier han.

I Sørvest politidistrikt har det vært en del bråk og flere ungdommer har endt på legevakten etter slagsmål. Blant annet ble en 18 år gammel mann innlagt til observasjon på sykehuset i Haugesund etter at han ble sparket og slått på en fest natt til 17. mai. I 4.30-tiden ble en russ slått ned i Randaberg og natten endte på legevakten for ham.

– Litt vold har det vært, men dette kunne like gjerne vært en vanlig lørdagsnatt, er oppsummeringen fra operasjonsleder Olaug Bjørnsen.

Slått med flaske

– Her har det vært som det bruker å være natt til 17. mai, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt.
Den mest alvorlige saken skjedde i Storvika i Stjørdal, sier han.

– Der ble en gutt i tenårene slått med en flaske. Han måtte til sykehuset i Levanger for behandling. Vi har en navngitt mistenkt, men han er ikke pågrepet.

– Men alt i alt har det gått bra i Trøndelag i natt, sier operasjonslederen.

Operasjonsleder Tove Anita Asp i Møre og Romsdal politidistrikt sier det har vært travelt, men overraskende lite bråk.

Heller ikke på Sørlandet har politiet noe å klage over. Operasjonsleder Miriam Stausland i Agder-politiet sier det har vært en typisk natt til 17. mai.

– Det har vært nok å gjøre men ingen alvorlige hendelser å melde om. Det har vært litt klager på russen, men de har oppført seg fint og ting har gått greit, sier hun.

Rolig natt i Nord-Norge

– Det har vært en relativt rolig til 17. mai, noen hendelser har det vært, men ikke de store tingene. Russen har heller ikke skapt noe særlig arbeid for oss i natt, sier operasjonsleder Leo Johansen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Operasjonsleder Roy Nagell i Troms politidistrikt sier at de heller ikke har noe å melde fra natten.

– Det har vært mye festligheter, men vi har ikke merket stort til det. En grei natt, sier han.

Politiet i Nordland melder om en travel natt uten alvorlige saker.

– Det har gått veldig greit med russen over hele distriktet. Flott ungdom. Om det har vært tilløp til bråk skyldes det folk som har kommet til utenfra, sier operasjonsleder Lars Halvorsen ved 5.30-tiden tirsdag morgen.

Han sier de har hatt godt med folk på jobb, noe som har virket forebyggende.

Grei festkveld på Østlandet

– I natt har det ikke vært noen alvorlige saker i vårt distrikt. En rolig og fin natt. Det er jo en festkveld, men det har gått greit, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

Heller ikke Innlandet har hatt noen dramatisk natt.

– Det har kommet jevnt med meldinger om støy og fulle folk. Men vi har ingen innbrakte for ordensforstyrrelser. Det er ikke vanlig. Det kan skyldes at noen som ellers ville tilbrakt natten hos oss i stedet er tatt om av helsevesenet på grunn av beruselse, sier operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt.

Mann stukket ned i Oslo

I Oslo er en mann i 20-årene innlagt på Ullevål sykehus etter at han ble stukket med en skarp gjenstand i en leilighet på Sørenga ved 1-tiden.
Likevel er politiet i hovedstaden fornøyd med natten.

– Det har vært mange fester og berusede folk og en del støymeldinger, men det har absolutt vært en overkommelig natt til 17. mai, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo-politiet til NTB på morgenkvisten.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.