Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Også natt til søndag har politiet flere steder i landet måttet gripe inn for å stoppe fester som ikke var forsvarlige på grunn av smittevernbrudd.

I Sarpsborg slo politiet til allerede i 23-tiden lørdag kveld etter meldinger om feststøy på Bodalstranda ved Isesjøen.

Da politiet ankom løp cirka 100 ungdommer fra stedet i alle retninger, melder Øst politidistrikt på Twitter klokken 4.46 søndag morgen.

Ifølge politiet fremsto det hele som en russefest og svært mange ungdommer var overstadig beruset. Festen ble dermed avsluttet av politiet.

Oslo politidistrikt melder at de i løpet av natten har hatt 48 klager på festbråk, 45 av disse i Oslo kommune. Politiet hadde ikke kapasitet til å undersøke alle, men registrerte ikke smittevernbrudd på de festene de oppsøkte.

Også Vest politidistrikt melder om mange fester i Bergen og omegn som måtte avsluttes med politiets bistand.

Mangel på avstand

I Narvik i Nordland stoppet politiet en fest etter at de først fikk melding om støy.

Det viste seg at det var 13 personer til stede og ikke mulig å overholde anbefalinger angående smittevern, melder Nordland politidistrikt. Beboere ble gitt pålegg om å avslutte festen, noe som ble etterkommet.

I Tromsø har politiet måttet avslutte en fest i Tromsdalen av samme årsak – for mye støy og manglende muligheter til å holde avstand til hverandre.

Fikk gode råd

I Finnmark rykket politiet også ut til flere meldinger om festbråk. I Alta fikk politiet melding om mange personer som var samlet på en fest i bydelen Aronnes. Da patruljen ankom hadde imidlertid de fleste forlatt festen, og de resterende fikk beskjed om å avslutte.

I Elvebakken i Alta oppløste politiet en fest med rundt ti personer til stede.

I Bjørnevatn i Kirkenes måtte politiet avslutte en fest med rundt 30 deltakere. Festdeltakerne fikk gode råd om smittevern med på kjøpet.

Politiet i Agder har måttet stoppe to fester i henholdsvis Mandal og Grimstad, men det er ikke avklart om dette skyldes manglende smittevern.

I Agder er antall smittetilfeller stigende og Grimstad er en av kommunene som lørdag innførte hastevedtak.

Moralpreken

I Innlandet rykket politiet ut i 2-tiden til Rena i Åmot kommune etter meldinger om en større fest med mange deltakere i privat bolig.

Ved ankomst viste det seg at det var 20 personer til stede. Politiet skriver på Twitter at festdeltakerne «fikk en moralpreken om smittevern og anbefalinger».

Også Møre og Romsdal melder om flere fester som er beordret avsluttet av politipatruljer.

 


 

 

 

 

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.