Det har vært en rekke slagsmål i Oslo natt til søndag. Når politiet har ankommet stedet for å roe gemyttene, har polititjenestemenn blitt angrepet.

– Det bruker å være mange ordensforstyrrelser natt til søndag, men i natt har vi hatt flere hendelser med mange personer som har slått mot hverandre og hatt en aggressiv tone mot politiet. Det er uvant. Trenden vi har hatt i natt er ikke hyggelig, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Natt til søndag har det blant annet vært masseslagsmål i Storgata i Oslo og fire til fem personer som har slåss ved Oslo Spektrum. Det har også vært slåsskamp i Stortingsgata ved Saga Kino.

– Går til angrep

Ved hendelsen ved Oslo Spektrum, i Stenersgata, måtte patruljen som var på stedet be om bistand fra andre patruljer for å få kontroll på de fire-fem personene som slåss.

– Politiet forsøkte å stoppe dem, men i stedet går de til angrep mot politiet. I tillegg kommer det inn flere personer som blander seg inn. Vi måtte tilkalle et stort antall patruljer for å få kontroll, sier Stokkli.

Han sier at vanligvis holder det med to patruljer ved ordensforstyrrelser. Operasjonslederen sier at i natt har de blant annet ved hendelsen ved Oslo Spektrum og i Storgata måttet tilkalle et stort antall patruljer, uten at han ønsker å si hvor mange.

Ruset og beruset

Ved hendelsen i Stenersgata ble to pågrepet for vold mot politiet og flere ble bortvist fra stedet. Politiet fikk etter hvert kontroll på stedet. Ved hendelsen i Storgata ble én person pågrepet for vold mot en politihund og fire ble innbrakt for ordensforstyrrelser og forulemping av offentlig tjenestemann. Også der ble mange bortvist fra stedet.

– Det er unge folk som er ruset og beruset, sier Stokkli.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂