SD-politikere i Vest-Sverige har blitt utsatt for trusler, og små sprengladninger har blitt detonert på biler.

På natten till tisdagen detonerade en mindre sprängladdning på en bil som tillhör en person som bor i mellersta Bohuslän. Denne är medlem i SD och politiskt aktiv, men har inget förtroendeuppdrag. Ingen person skadades, men det blev skador på plåt och glas. Bil och bostad hade kladdats ned med färg och skrivna budskap hade lämnats.

– Detta var den andra händelsen på kort tid och det kändes då som om utvecklingen hade tagit ett steg till och det är därför vi vill gå ut med det här, säger kommissarie Mats Glansberg vid polismyndigheten i Västra Götaland.

—-

En annan sprängladdning på en bil detonerade också i södra Dalsland under natten till tisdagen. Även här var det en mindre laddning som orsakade framför allt plåtskador. Politiet har fått tilført ekstra midler for å etterforske hendelsene.

Angreppen och hoten mot SD-politikerna har föranlett polisen att hantera fallen som en så kallad särskild händelse, vilket innebär att man tillförs extra resurser när det gäller exempelvis den tekniska undersökningen och underrättelsetjänster.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/bombdad-mot-sd-politiker/