Folk i Bergen er opprørt og forferdet over gjengvoldtekten av en 30 år gammel kvinne. Mandag kveld blir det markering mot voldtekten.

 

Folk på Møhlenpris planlegger nå en markering mot voldtekten mandag klokken 18.

– Voldtekt på høylys dag har utløst en kollektiv handlekraft. Nå må noe gjøres. Derfor har vi tatt initiativ til et møte i Djervs klubbhus i dag, sier Synnøve Fluge.

Mobiliseringen er ifølge Fluge godt i gang, både via meldingssytem på Facebook og direkte kontakt.

– Vi er både sinte og frustrerte over det vi opplever som en unnfallenhet både fra politiet og kommunale myndigheter. Nå krever vi at det tas kontroll over situasjonen i Nygårdsparken med umiddelbar virkning, sier Fluge.

Mandag skal beboerne rundt Nygårdsparken demonstrere for å vise sin støtte og medfølelse med kvinnen som lørdag skal ha blitt voldtatt.

– Men vi må også fortelle at vi ikke lenger kan leve med dette. Vi kan ikke lenger leve i en situasjon der en kvinne blir voldtatt på høylys dag, mens våre barn leker like ved. Engasjementet er svært sterkt. Vi har snakket i lang tid både i små og store fora om hva vi skal gjøre. Dette er dråpen både for meg og andre, sier Fluge.

Politiet er svært tilbakeholden med opplysninger. Bergens Tidende har tynt med stoff. Man synes å ha blandede følelser overfor et folkelig engasjement. Men hvis mediene ikke viser større sympati og våger å være publikums talerør, vil det ramme dem selv. Da risikerer mediene å bidra til stigende spenning folkegrupper imellom. Lokale initiativer til markeringer mot volden er i tråd md 60-70-årenes krav om å «ta natta tilbake». Nå handler det om dagen. Kvinnen ble funnet på blanke lørdag ettermiddag, sterkt forkommen.

 

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Rasende-etter-voldtektssaken-2920332.html#.Ucgs9RbV53s