Bergens politi på oppdrag i byen. Illustrasjonsfoto: Sandor Dahl / Bergen Foto og Media / NTB

Politiet i Bergen stilte med flere patruljer i en væpnet politiaksjon. En mann er pågrepet og siktet for voldtekt mot en kvinne.

Politiet i Bergen har lørdag gjennomført en lengre operasjon i forbindelse med at mann skal ha begått en voldtekt mot en kvinne. Den mistenkte mannen skal ha nektet å overgi seg eller snakke med politiet.

Politiaksjonen varte i rundt fire timer.

Den første meldingen kom klokken 09.50 lørdag fra en kvinne som sa hun trengte hjelp, forteller operasjonsleder Steinar Hausvik til Bergens Tidende.

– Hun sto utenfor og var fysisk uskadd da vi kom, men vi fikk opplysninger om ting der inne som gjorde at vi bestemte oss for å bevæpne oss, sier Hausvik til avisen.

Om den siktede er politiet sparsomme med sine opplysninger:

– Siktede har per nå ingen forsvarer, og det er ikke tatt stilling til om mannen skal fengsles. Dette er en sak der vi er tidlig i etterforskningsfasen, sier politiadvokat Mariann Eide til Bergensavisen.

NTB melder om saken.

Det er fortsatt uklart om det er en relasjon mellom den siktede og fornærmede.

Politiet gjorde beslag på adressen i et boligområde på Paradis.

Operasjonslederen opplyser om at det ikke var noe dramatikk, men at det var en krevende situasjon ettersom mannen ikke ville snakke med dem.

Det er myen som er uklart i saken. Og politiet har nå for vane å gjøre lite for å opplyse offentligheten om enkeltheter i en rekke saker, typisk saker om omfatter vold, ran, voldtekt osv.

Den som vil å vite hva som foregår på kriminalfronten her i landet, må selv møte opp som tilhører i retten og se hvem og hva det handler om. Ofte får man da bekreftet en del antakelser, men man kan selvsagt også bli forbauset.

Politi og myndigheter (og de store mediene) ønsker uansett ikke å dele noe særlig av informasjon om dette. Målet later til å være å holde befolkningen i villrede, ved hjelp av tåkelegging og desinformasjon..

Les også: 

Mann fengslet i fire uker etter knivstikking i Bergen

 

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.