Nytt

Hvem er den andre Boston-terroristen, den 19-årige tsjetsjeneren Djokhar Tsarnajev? Flemming Rose har studert hans hjemmeside.

 ifølge hans hjemmeside på det russiske sociale medie vKontakte har han i årene 1999-2001 gået i skole i Makhatjkala, hovedstaden i Dagestan, der grænser op til Tjetjenien.

Tsarnajevs familie kan have været blandt de tjetjenske flygtninge, der forlod republikken i 1999, da den anden tjetjenske krig brød ud. De kan også tilhøre det relativt store tjetjenske mindretal, som har rødder i Dagestan.

Ifølge hjemmesiden går han i Boston på Cambridge Ringe & Latin High School, hvor han i 2011 vandt et stipendiat. Skolen har haft flere berømtheder blandt sine elever, f.eks. skuespillerne og instruktørerne Ben Affleck og Matt Damon.

Islam

Ifølge hjemmesiden er Tsarnajev single, han er født den 22. juli 1993, taler russisk, engelsk og tjetjensk.

Under rubrikken om sin overbevisning skriver han ”islam”, og som personligt mål anfører han ”karriere og penge”. Han interesserer sig for tjetjenere og alt om den tjetjenske republik, og han har placeret flere videoer på sin hjemmeside.

De fire videoene bidrar ikke til å kaste noe lys over Tsarnajevs overbevisning, som er det omverden i dag lurer på.