Seks politifolk og en prest er drept i angrep i russiske Dagestan. I tillegg er tolv såret, opplyser russiske myndigheter ifølge nyhetsbyråer i landet.

Situasjonen i republikken er uoversiktlig søndag kveld, med flere meldinger om skyting og angrep, melder NTB-Reuters-AFP.

En synagoge satt i brann i byen Derbent. Det meldes om skyting i hovedstaden Makhatsjkala.

– I kveld ble det utført væpnede angrep mot to ortodokse kirker, en synagoge og en av politiets kontrollposter i byene Derbent og Makhatsjkala. Som følge av terrorangrepene, ifølge det vi så langt vet, ble en prest fra den russisk-ortodokse kirken og politifolk drept, heter det i en uttalelse fra den nasjonale russiske antiterror-komiteen som gjengis av Ria Novosti.

To angripere skal være skutt og drept i Dagestan. Republikken med rundt 3 millioner mennesker består av et flertall muslimer, men har en liten minoritet av jøder.

Også ortodokse kristne skal ha blitt angrepet.

Den uavhengige nyhetskanalen Nexta, som har sitt utspring i Belarus, skriver at både synagogen og en ortodoks kirke ble satt i brann. Kanalen har lagt ut film på sin X-konto som viser bygninger i brann og en væpnet person.

Lokale embetsfolk bekrefter at synagogen brenner, ifølge Reuters.

Russiske nyhetsbyråer siterer innenriksdepartementet i Moskva på at to medlemmer av politistyrken ble drept her. Nyhetsbyrået RIA melder imidlertid at det er en vakt og en prest som er drept i Derbent. Seks personer skal ha blitt såret i angrepet i byen.

Det er ukjent om volden er knyttet til Gazakrigen, men det virker sannsynlig.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.