NTB

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax pågår det skyting i republikken Dagestans hovedstad Makhatsjkala. To er drept i angrep i en annen by i Dagestan.

Telegramkanalen Baza skriver ifølge Reuters at to angripere er skutt og drept i Dagestan, men hvor i den russiske republikken dette skjedde, er ikke klart.

Angrepet tidligere på dagen skjedde i byen Derbent, der en synagoge og en ortodoks kirke skal ha blitt angrepet. Denne byen ligger 125 kilometer sør for Makhatsjkala, ved kysten av Kaspihavet.

Få detaljer om hendelsen er kjent, men den uavhengige nyhetskanalen Nexta, som har sitt utspring i Belarus, skriver at både synagogen og en ortodoks kirke ble satt i brann. Kanalen har lagt ut film på sin X-konto
som viser bygninger i brann og en væpnet person.

Russiske nyhetsbyråer siterer innenriksdepartementet i Moskva på at to medlemmer av politistyrken ble drept her. Nyhetsbyrået RIA melder imidlertid at det er en vakt og en prest som er drept i Derbent. Seks personer skal ha blitt såret i angrepet i byen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.