Feature

femen-paris

Det får ikke hjelpe om det skjer ved en av araberverdenens europeiske utposter, Grande Mosquee de Paris, eller at vårsolen er erstattet av et brennende jihadist-flagg som en oppbrakt mann forgjeves prøver å hindre de tre toppløse og slagordpåmalte FEMEN-kvinnene i å ødelegge: Her er endelig en arabisk vår det går an å stille visse forventninger til.

Stilen er konfronterende, for å si det forsiktig, og alt annet enn risikofri. Det er heller ikke tilgang på prevensjon de mest av alt vil oppnå, men å protestere mot oppfordringene til steining av nitten år gamle tunisiske Amina, som offentliggjorde et toppløsbilde av seg selv hvor hun på samme måte som over forkynte at kroppen hennes tilhørte henne selv.

Arab women vs. islamists, indeed. 1-0, kan man kanskje tilføye.

Les også

-
-
-
-
-

Les også