Nytt

Helikoptervraket ligger i ulendt terreng i Kvenvik-området, sørvest for Alta. Søndag jobber Havarikommisjonen på stedet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sentralstyremedlem og tidligere statssekretær i Frp Ronny Berg mistet både sin eldste sønn og en niese i lørdagens helikopterulykke i Alta.

Det bekrefter politikeren selv på Facebook søndag.

– Livet er så jævla urettferdig. Masse flott ungdom som hadde hele livet sitt foran seg, og nå er dem borte. Vi mistet vår eldste sønn Kevin i helikopterulykken. Vi får lete etter styrken sammen, når livet føles rasert og helt tomt, skriver han.

Det var NRK som først omtalte saken.

Ronny Berg er sønn av Svein Berg, Alta Frps valgkampleder.

Også Frp-leder Siv Jensen uttrykker sorg i et Facebook -innlegg.

– Jeg sender mine dypeste kondolanser til alle som ble berørt av den tragiske helikopterulykken i Alta lørdag. Frps sentralstyremedlem og mangeårige politiker i Alta, Ronny Berg mistet sin sønn og et onkelbarn i ulykken. Frps valgkampleder i Alta, Svein Berg var bestefar til de to. Deres familie og Alta Frp er derfor sterkt preget av ulykken. Jeg og Frp sørger med dem, skriver partilederen.

Alle de seks som var om bord i helikopteret er bekreftet omkommet. Fem av dem var personer i 20-årene fra Alta, mens piloten var en svensk statsborger.

Både Frp, Høyre og Senterpartiet i Alta har meldt at de innstiller valgkampen for i år.