Nytt

Avdelingssjefene i flere av Oslos bydeler gir seg selv store lønnstillegg samtidig som etatene de administrerer må kutte, slik at de yter færre eller dårligere tjenester til brukerne.

Mens de pedagogiske lederne i Østensjøs barnehager har gått opp ett lønnstrinn i årets forhandlinger, har avdelingssjefene – som er stillingen rett under bydelsdirektøren – gitt seg selv hele fem lønnstrinn mer. […]

Totalt har de fem avdelingssjefene gått opp 93 000 kroner hver og tjener nå 793 000 kroner i året.

Administratorene — folkets tjenere, utro sådanne — dekker seg til med verdenshistoriens kanskje minste fikenblad. Det finnes nemlig kolleger i kasten som tjener mer:

Bydelsdirektør i Østensjø bydel, Tove Stien, forteller at den kraftige lønnsveksten som hennes toppledere har opplevd i år, skyldes at de ønsket å komme opp på samme lønnsnivå som lederne i andre bydeler.

Men hvorfor må det skje med en gang? Og ikke f.eks. gjennom ett lønnstrinn pr. år i fem år? Eller hva med å sette kastemedlemmenes lønn ned i de andre bydelene? Om ikke med en gang, så med allerede antydede hastighet.

Det virker snarere som om administratorene ikke bare ligger under for misunnelse, en gang betraktet som den nest verste av dødssyndene, men også maser om øyeblikkelig behovstilfredsstillelse — to egenskaper som foreldre gjerne prøver å bekjempe hos sine barn.

Veldig sjarmerende.

 

Bydelsbudsjettene kuttes – sjefene har lønnsfest