Feature

Formann for danske Venstres Ungdom, Morten Dahlin, er i USA for å drive valgkamp for Romney. Støtten til og fremhevingen av soldatene har gjort inntrykk:

I USA forstår man at hylde soldaterne. Før hver eneste sportskamp bliver de tiljublet, udenfor hver eneste Walmart er der flag der minder os om deres ofre og ethvert respektabelt amerikansk firma gør deres for at støtte det militære personel.

…… støtten til soldaterne om noget mere fundamentalt. Det handler om, at vi danskere ikke har forstået hvilket offer soldaterne bringer for alle os andre. Hvor er takken f. eks når det viser sig, at 1/6 af alle udsendte vender tilbage med psykiske men? Og hvor er den politiske vilje til at gøre noget ved problemet? Den er ingen steder at finde, og det er simpelthen for dårligt. For at bruge et udtryk som regeringens parlamentariske grundlag har gjort legitimt: Vi pisser på vores helte!

http://blogs.jp.dk/iromneystjeneste/2012/09/22/i-danmark-pisser-vi-pa-vores-helte/

Det samme kunne man – kanskje i enda høyere si – om den måten Norge behandler våre soldater på: stuer dem vekk.