Nytt

Den knøttlille jødiske minoriteten i Egypt går tilsynelatende tøffere tider i møte. ABC Nyheter rapporterer i dag at egyptiske myndigheter har nedlagt forbud mot at den siste fungerende synagogen i landet, som ligger i Alexandria, får feire nyttår og Yom Kippur.

Egyptiske myndigheters begrunnelse for inngrepet er sikkerhetsfaren dersom jøder skulle få avholde sine religiøse høytider, skriver avisa Ahram Online.

Dermed stenges jødiske seremonier ved denne synagogen for første gang på 176 år.

– Dette ser ut til å være slutten på jødisk liv i Egypt, sier Levana Zamir, som leder den internasjonale organisasjonen for jøder i Egypt, ifølge Jerusalem Post.

De muslimske landenes religiøse intoleranse generelt, og diskrimineringen av jødene spesielt, avstedkommer sjelden de helt store fordømmelsene internasjonalt. Ei heller denne gangen. Man tar seg i å lure på hva slags spetakkel som ville blitt stelt i stand dersom en moské ble adresse for noe lignende i Israel.

 

Egypt forbyr jødiske høytider