Nytt

Italiensk politi mener de har lyktes i å identifisere mannen som stod bak lørdagens dødelige terrorattentat i Brindisi. Nøkkelen til avsløringen var en vansiret hånd og et haltende ganglag som kunne ses i et opptak fra et overvåkningskamera. De tidligere anholdte personene ser ut til å være sjekket ut av saken.

Den antatte morderen er gått under jorden, og politiet har satt i gang en veritabel menneskejakt. I første omgang er en bror av ham blitt anholdt for å avhøres. Nyheten om anholdelsen spredde seg raskt, og i bydelen Sant’Elia hvor den ettersøkte bor, er folk gått mann av huse.

Inntil videre er man sparsomme med opplysninger om mannens eventuelle forbindelser til andre. Antimafiaenheten i Lecce har tatt over etterforskningen fra påtalemyndigheten i Brindisi, men det kan ha tekniske årsaker og betyr ikke nødvendigvis at det dreier seg om en mafiaforbrytelse. Sjefen for antimafiaenheten sier at det kan være mafiarelatert, men tror ikke at det er Sacra Corona Unita.

La Repubblica skriver at mannen bor sammen med kona fra Romania, en liten datter og sin bror. Naboene sier at det er en familie som aldri snakker med noen. De kjenner derfor ikke mannen og vet ikke hva han gjør til daglig.

Navnet til mannen er begynt å sirkulere på normalt velinformerte nyhetsblogger, som tilsynelatende har informanter i politiet. Lekkasjene antyder at det kan ha vært to personer bak attentatet.

 

Oppdatering kl. 17.08: Den identifiserte mannen skal nå være anholdt, selv om dette ikke er offisielt stadfestet. Mer meddelsomme personer i nabolaget sier det dreier seg om en elektronikk- og informatikkekspert som jobber hjemme, hvor han blant annet reparerer TV-er.