Nytt

Redaktøren for det franskspråklige bladet Le P’tit Hebdo, Avraham Azoulai, sier franske medier bærer en vesentlig skyld for at hat mot Israel går ut over franske jøder.

Den fiendtlige holdningen til Israel smitter over på opinionen, og siden folk ikke kan gå løs på den israelske hæren, går de løs på franske jøder i stedet, sier Azoualai. Han er født i Toulouse. Bladet henvender seg til fransktalende over hele verden.

Franske mediers systematisk negative fremstilling av Israel, får konsekvenser, advarer han. I dagens Europa med en økende befolkning muslimer, er dette farlig. Mediene må erkjenne sitt ansvar.

Toulouse-born Avraham Azoulai, editor-in-chief of Le P’tit Hebdo, a publication that caters to French speaking Jews worldwide, held a news conference Sunday, calling upon the French government to crack down on Muslim violence and on French media to stop demonizing Israel. Anti-Israeli incitement in the French press has brought about anti-Semitism, he charged.

«We do not ask them to be pro-Israeli,» he said of the French press, «but to stop inciting.»

«My friends [in France] live in fear – not just for themselves but for their children,» he told Arutz Sheva. «There is a boycott not just against products but also against people and against thoughts.»

In addition, Azoulai had a message for the French government, calling on it to «rein in the Muslim clans [hamoulas].»

A small percentage of the Muslims in France are «very violent» and the rest are influenced by the media, he explained. «They cannot hurt the IDF and Israel so instead of getting revenge on Israel, they go for the Jews, who cannot do anything.»

Azoulai called on Jews to make aliyah but to do so out of a feeling that Israel is their home – not out of fear.

Dette er en advarsel som godt kunne anvendes på norske medier. Problematikken er akkurat den samme. Det er ingen som ser sammenhengen eller faren ved ensidig negativ vinkling på Israel og det at jøder føler seg mer utrygge.
Det finnes også en annen parallell: De samme mediene som nekter å ta ansvar for sin beskrivelse av Israel, har gjort det til et hovedpoeng av kritikk av det flerkulturelle og islam, er ansvarlig for Anders Behring Breiviks radikalisering. På høyresiden er det full ansvarliggjøring. Her blir man holdt kollektivt ansvarlig for hva andre kan finne på å gjøre, om det så var legitim samfunnskritikk. Den kan misforstås, ergo må det vises ytringsansvar.
Men de samme politikere og medier som vifter med pekefingeren mot høyresiden, ser ingen slik sammenheng hva gjelder deres egne skriverier om Israel og en tiltagende fiendtlighet mot jøder. Her gjelder plutselig ingen forbindelse mellom ord og handlinger, og følgelig intet ytringsansvar.

French-Israeli Journalist Calls on Paris to Rein in Muslims
Toulouse-born Avraham Azoulai, editor of Le P’tit Hebdo, says French media must stop inciting against Israel.