Nytt

NRK følger opp suksessen med TV-programmet fra Bergensbanen der hele togturen ble vist ”live”.

Nå er det Hurtigruta som vises. «MS Nordnorge» følges døgnet rundt på NRK2 på sin ferd langs norskekysten. I skrivende stund er de på vei fra Molde til Kristiansund, og vår praktfulle kystnatur spiller seg ut foran kameraene.

Det som av National Geographic er kåret til verdens vakreste sjøreise leveres direkte inn i alle norske stuer.

I samtlige havner der skipet anløper stiller folk opp med flagg, hornmusikk og festivitas. I morgen tidlig er det Trondheim som er vertskap, og jeg håper min hjemby vil gjøre stas på prosjektet.

Hurtigruta er en livsnerve på kysten. En blodåre som pumper året rundt med folk og gods av ymse slag. Kystnorge ble bygd fra havet, og for den som ennå ikke har opplevd Norge fra sjøsida, kan en hurtigrutetur varmt anbefales, sommer som vinter, vår og høst.

Slå på NRK2 og følg med. Lørdag Kl 1200 er det avgang fra Trondheim og ut på ettermiddagen passeres Stokksundet. En trang passasje før det bærer ut på Folla, et beryktet havstykke på veien mot Rørvik.

Og rundt midnatt, natt til mandag, seiler MS Nordnorge inn i Trollfjorden, en trang sidearm av Raftsundet som går mellom Lofoten og Vesterålen.

God fornøyelse