Sakset/Fra hofta

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ideen kom opp på Facebook, og er bortimot genial: La de to klima-turtelduene få reise tilbake til den type samfunn og sivilisasjon deres egen politikk vil føre til. Det blir en aha-opplevelse for dem selv og deres tilhengere. Og god underholdning for alle andre.

«I neste sesong av Farmen så synes jeg TV2 burde få med Lan Marie Berg og hennes ektemann Eivind Trædal, så vi kan se hvordan de synes det vil være å leve i det samfunnet de prøver å prakke på oss.»

Så klart og greit ble det formulert i en post på Facebook nylig. Ideen er rett og slett fenomenal. For TV2 er det bare å ta ballen, og invitere de to aktivistene med i programmet. Det kan jo ikke bli annet enn suksess.

Det grønne idealsamfunnet i full blomst

Der kan MDG-frontfigur og samferdselsbyråd Lan Marie Berg, med sin twitrende ektemann på slep, få kjenne på det å leve i MDGs eget, grønne drømmesamfunn. Her venter en koselig hverdag uten biler, uten oljeprodukter som plast og uten andre, moderne og «klimaskadelige» produkter. Bare høns, kyr og kålhoder, hvilket enkelte vil mene de fra før har en viss erfaring i omgås med i sitt parti.

På Farmen kan de nyte et liv slik det var i Norge for ca. 100 år siden, og juble gledesstrålende over hvor lave klimautslipp de bidrar til. Lan Berg kan smile bredere enn noen gang, og selv Eivind Trædal blir kanskje litt mindre gretten enn han pleier. Kanskje de kan spikke seg hver sin sykkel?

Den hverdagen de kan se frem til på Farmen, er på mange måter ikke helt ulik livet slik det i dag fortoner seg i en del land i verden. Dette er land med et brutto nasjonalprodukt (BNP) per innbygger som minner om det MDGs politikk vil føre til i Norge.

Velkommen til Venezuela – eller Litauen

På høstens oljekonferanse i Oslo ble Litauen og Venezuela trukket frem som nasjoner det vil være relevant å sammenligne et MDG-Norge med, økonomisk og velferdsmessig. Noen vil hevde man må gå enda lenger, og trekke parallellen til f.eks. Zimbabwe.

I praksis vil det uansett si samfunn der innbyggerne må klare seg med en brøkdel av den velferden nordmenn er vant med, som helsevesen, barnehager, skolesystem, sykelønn, trygder, pensjon, rusomsorg, eldreomsorg osv.

Hvorfor har Norge i 2019 verdens kanskje aller beste tilbud innen alt dette?

En svært viktig del av svaret er å finne i ett ord: Oljen, den ressursen Lan Berg og Eivind Trædal og resten av deres såkalte miljøparti jobber utrettelig for å «utfase» utvinningen av.

De har nemlig fått det for seg at det å slutte med oljeproduksjon, skal være avgjørende for klimaet på jorda. Vitenskapelig holdbar dokumentasjon for at det stemmer, har riktignok verken de eller andre sett. Men de er skråsikre likevel. De «bare vet at det er sånn».

Hvor viktig er egentlig oljen? Er det så farlig om den blir borte? Kort oppsummert betyr oljevirksomheten noen hundre tusen arbeidsplasser for Norge, og noen hundre milliarder å rutte med for den norske staten. Den er avgjørende for at vi her i landet kan nyte godt av den velferden vi i dag har.

Skulle oljevirksomheten forsvinne, vil svært mange nordmenn rett og slett ikke vite hvor de skal få lønna fra.

«Staten kan betale lønna»

Nei, folks lønn kan ikke komme fra «staten», som MDGs Lan Berg uttalte i et episk intervju med Anders Magnus på NRK2.  Se det her , og få en god latter.

(Det var kanskje Magnus´ drepende, men nokså fornøyelige intervju av Lan Berg som gjorde at NRK siden har holdt ham borte fra å intervjue rødgrønne politikere?).

Det er nå to år til neste gang folk skal si sin mening i valg om politikken MDG og andre «grønne» ivrer for. Den tiden går fort, og det haster antagelig med å demme opp for den irrasjonale «grønne bølgen» som har rullet inn i politikken.

Hele vår velferd og vår felles sosiale trygghet kan stå på spill, om ikke voksne folk slutter å jatte med på tøvet.

Ytterst få her i landet føler trang til å leve sitt liv på Farmen anno 1920 eller i et norsk Venezuela.

Trolig heller ikke familien Berg/Trædal.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.