MDGs Lan Marie Nguyen Berg skal gi seg på Stortinget neste periode, og dermed så ønsker ektemannen hennes, klimaekstremisten Eivind Trædal, å overta plassen hennes.

– Jeg har stilt meg til disposisjon på stortingslista og tar gjerne en høy plassering, sier Eivind Trædal.

Trædal sitter i bystyret for MDG i Oslo og begynte nylig i jobben som leder for «klimateamet» til WWF Verdens naturfond.

Han sier det er naturlig at partileder Arild Hermstad står på førsteplass, og at han selv kunne tenke seg å stå på andre- eller tredjeplass.

Trædal viser en oppsiktsvekkende mangel på forståelse for woke-kulturen han er en integrert del av, når han sier:

– Hvis en mann står på topp, er det naturlig at en kvinne står på andreplass.

Hva da med ikke-binære, transer og andre buskvekster?

Trædal understreker at han støtter MDGs linje om å være blokkuavhengige, og at han ikke synes dagens Ap/Sp-regjering har levert på grønn politikk.

MDG-Trædal misfornøyd med NRKs klimajournalistikk

Ingen vil levere godt nok på grønn politikk i Trædals øyne. En ekstremist bruker briller som kun ser ytterpunkter, og Lan Marie Bergs ektemann har tydeligvis mange par.

– Jeg er sikkert en naiv innvand­ringsliberaler, som ikke forstår at landet er i ferd med å kollapse, sa Trædal til Aftenposten i 2018.

Trædal forsøkte nok å være ironisk når han sa dette, men mye kan tyde på at det faktisk er tilfelle.

For en mer naiv forståelse av innvandring, integrering og problemene i kjølvannet av dette enn det Trædal har, det skal man jaggu lete lenge for å finne andre steder.

«Kloden koker», sier Trædal i 30 minus med topplue og polvotter. «MDG er ikke et parti bare for de rike og priviligerte», sier han også.

Da må det være tungt å få høre det motsatte fra en av sine egne, David Stenerud, som har bakgrunn fra miljøorganisasjonene Greenpeace og Framtiden i våre hender.

«Eivind Trædal kan bli valgt inn på Stortinget om et par uker. Godt valg til ham, med en oppfordring om å forholde seg litt mindre lemfeldig til sannheten om han blir en del av Norges lovgivende forsamling», skrev Stenerud i et debattinnlegg i Dagsavisen i 2017.

Nå vil altså den naive ekstremisten nok en gang inn på Stortinget.

Foreløpig så er den drømmen like naiv som den er skremmende. MDG er for tiden under sperregrensen, og mye tyder på at de vil forbli der.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.