Nytt

Kalenderen viser 5.mai, og buskene er grønne. Til tross for noe kjølig vær trekker folk ut, også i Groruddalen. Men det ser ut som om denne våren bringer med seg mye ufred i takt med godt vær. Mens jeg er ute en tur tikker det inn en tekstmelding fra en god venn som bor et annet sted i bydel Stovner enn meg.  Han bor på Vestli. Han melder kortfattet om at nesten hele Vestli er beleiret av bevæpna politi og politibiler.

Ambulansehelikopteret har landet midt i boligområdet. Dette bringer raskt tankene til gjengbråk som har herjet Oslo i vår. Det har vært bråk på Karl Johans gate, Holmlia, Vestli, Furuset og Sogn/Ullevål. Friskt i minnet er også de fem bilene som brant på Haugenstua forrige uke. (Haugenstua er også i Stovner bydel.)

Politiet kunne bekrefte en episode med knivstikking og bruk av slagvåpen, de kunne ikke gå ut med mer, når min venn pratet med dem. Dette bekreftes  også  hos http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4112875.ece Om det er et gjengoppgjør vites ikke, men på gaten ryktes om oppgjør i en innvandrergruppe.

Min venn tok en del bilder. Hvordan skal man holde på den opprinnelige befolkningen når dette er i ferd med å bli hverdagen?

Bilder: xsosiALIst