Mediene kunne før helgen fortelle om det frekke ranet mot Heyerdahls gullsmedforretning i Oslo sist onsdag. Både det faktum at de første raneren var umaskert og det at de holdt på i 44 minutter, sjokkerte. Journalistene skriver at bildene var sylskarpe, men gir ikke noe signalement.

Rolf J. Widerøe i VG beskriver den velkledde hovedmannen og hvor iskaldt de opptrådte. Utenfor på gaten gikk folk forbi. Men han gir ikke noe signalement av ranerne! Den som tar seg bryet med å se på videoen, ser at det er en mann av karibisk eller afrikansk opprinnelse som går inn. En av de maskerte er også synlig og har afrikansk utseende.

Hvis man har sylskarpe bilder, skulle man tro avisene ville være interessert i tips fra publikum. Særlig den glattrakede mannen er lett gjenkjennelig.

Maskeløs gullsmed-raner glemte hanskene på åstedet