Alt tyder på at Pakistan de neste årene blir en mer islamistisk stat. En rapport fra tenketanken Legatum Instituttet i London konkluderer med at Pakistan blir stadig mer islamistisk og antiamerikansk, noe som vil vanskeliggjøre USA`s anstrengelser for å vinne støtte i kampen mot militante grupper i regionen:

Rapporten, som vurderer udviklingen i Pakistan inden for en tidshorisont fra et til tre år, udelukker, at Taliban kommer til magten, ligesom det afvises, at atommagten bliver en såkaldt fejlslagen stat uden central styring.

– I stedet for en islamistisk magtovertagelse, bør man vente et mere diskret magtskifte fra et sekulært pro-vestligt samfund i retning mod et islamistisk og antiamerikansk, siger Jonathan Paris, som har udarbejdet rapporten for tænketanken Legatum Instituttet i London.

Ifølge hans vurderinger vil situationen i Pakistan i lang tid være «mudret», hvor hæren bliver ved med at spille en magtfuld rolle i kulisserne.

– USA’s og Storbritanniens indflydelse i Pakistan tager ikke til. Tværtimod. Det pakistanske samfund bevæger sig mod anti-amerikanisme og mere sharia-lovgivning, hedder det med en understregning af, at faren for Pakistan er en islamisering fra militante i Punjab.

Jyllands-Posten: Pakistan bliver mere islamistisk