Feature

Stemningsbeskrivelse fra Manila Memorial Park, hvor Cory Aquino akkurat blir sted til hvile. Tusenvis av mennesker i gata hvor vi bor, noen hundre meter fra parken som ligger i Sucat i bydelen Parañaque. Politiet har sperret av noen kilometer nedenfor, bare lettere kjøretøyer som tricycles og motorsykler får passere, men tusenvis av mennesker valfarter, mange med gule bånd og t-skjorter med teksten Salamat! – Takk!. Jeg ble tilsnakket av mange filippinere som ønsket å gi uttrykk for sin kjærlighet til Cory. Hun elsket det filippinske folk, sa en eldre mann til meg i det jeg svingte inn i parken. Folket har vært veldig opptatt av dødsfallet hennes, helt fra da vi var sør i landet på en av de vakre øyene, Bohol (1,7 mill innbyggere), og folk benket seg rundt TV-ene i restauranter og kafeer, til byene, både i millionbyen Cebu hvor vi var til i går, og nå i en av Manilas drabanter, Parañaque. Minnestunden var preget av takknemlighet og respekt. Men også glede og smil. Filippinerne kan kunsten å gjøre sine gleder enkle, kanskje det er der lykken bor?

Willy Gjøsund

Les også

-
-
-
-
-