Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sier i et innlegg på Facebook at hun forstår at folk reagerer på demonstrasjonene mot rasisme i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen går hardt ut mot både demonstrantene og regjeringen for manglende smittevern under fredagens demonstrasjon i Oslo sentrum.

– Hvorfor har vi fortsatt kohorter i skoler og barnehager, tomt midtsete i fly eller en meters avstand når 15 000 mennesker står som sild i tønne i Oslo sentrum, spør Jensen.

Hun peker på at det norske folks har vist forbilledlig disiplin, og at vi på grunn av denne felles innsatsen har kontroll på smittesituasjonen.

– De siste månedene har vi stengt ned så å si hele landet vårt i en nasjonal dugnad for å bekjempe coronaviruset. Konsekvensene har vært enorme, skriver hun på Facebook.

Alle regler opphevet

Men fredag var alle regler med et slag opphevet, da flere tusen demonstranter trosset smittevernreglene, påpeker Jensen:

 – Så plutselig velger 15.000 mennesker å møtes til en demonstrasjon i Oslo. All disiplin var med ett borte. Regjeringen har stått i pressekonferanse etter pressekonferanse og formant det norske folk om hvilke regler vi skal følge.

Partilederen går hardt ut mot statsminister Solberg:

– Vi registrerer at statsministeren prøver å avdramatisere det hele. Det har hun ikke gjort når folk reiste på hytta og skulle sitte der sammen med familien, eller når folk samlet seg i parker for å nyte finværet. Jeg skjønner at folk flest reagerer kraftig på dette.

– Uansvarlig og uakseptabelt

Jensen mener at det er viktig å bekjempe rasisme, men at det er uansvarlig og uakseptabelt av demonstrantene å trosse smittevernreglene.

– Det er rett og slett uansvarlig at tusenvis av mennesker i Oslo velger å trosse den nasjonale dugnaden og smittevernreglene. Å bekjempe rasisme er svært viktig, men å gi blaffen i alle smittevernråd og potensielt utsette andre mennesker for økt smitterisiko, er uakseptabelt, mener hun.

Frp-lederen avslutter med et spørsmål rettet til regjeringen.

Spørsmålet til regjeringen er kort og godt: Hvordan kan de forlange at alle andre skal følge reglene når tusenvis av andre har gitt blaffen?

Les hele Jensens innlegg:

De siste månedene har vi stengt ned så å si hele landet vårt i en nasjonal dugnad for å bekjempe koronaviruset. Konsekvensene har vært enorme. På det meste var nesten 400 000 permittert, bedrifter står i fare for å gå over ende og mange har kanskje ikke en jobb å gå tilbake til når dette er over. Konfirmasjoner og dåp har blitt avlyst, og mange har ikke fått muligheten til å ta et siste farvel med sine kjære i begravelse. Våre eldre på sykehjem og hjemme har sittet ensomme uten besøk, og mange fedre har gått glipp av det største i livet, å være med når barnet deres blir født. Hundretusener har fått utsatt operasjoner, konsultasjoner og legebesøk.

De svært strenge og inngripende smittevernreglene som har fratatt oss vår frihet, ble innført for å redde liv. Reglene har kostet oss svært mye og ført til redusert livskvalitet. Flere hundre milliarder kroner av Norges sparepenger går med for å hjelpe folk og bedrifter. På grunn av det norske folks disiplin hadde vi nå kontroll over smittesituasjonen. Så plutselig velger 15 000 mennesker å møtes til en demonstrasjon i Oslo.

All disiplin var med ett borte. Regjeringen har stått i pressekonferanse etter pressekonferanse og formant det norske folk om hvilke regler vi skal følge. Den samme regjeringen som har gitt beskjed om at politiet kan håndtere brudd på smittevernreglene har til alt overmål en statssekretær fra Høyre tilstede sammen med tusenvis av mennesker i Oslo sentrum. Vi registrerer at statsministeren prøver å avdramatisere det hele. Det har hun ikke gjort når folk reiste på hytta og skulle sitte der sammen med familien, eller når folk samlet seg i parker for å nyte fineværet. Jeg skjønner at folk flest reagerer kraftig på dette.

Folk spør nå om disse strenge reglene i det hele tatt har vært nødvendige? Hvorfor har vi fortsatt kohorter i skoler og barnehager, tomt midtsete i fly eller en meters avstand når 15 000 mennesker står som sild i tønne i Oslo sentrum. Det er rett og slett uansvarlig at tusenvis av mennesker i Oslo velger å trosse den nasjonale dugnaden og smittevernreglene. Å bekjempe rasisme er svært viktig, men å gi blaffen i alle smittevernråd og potensielt utsette andre mennesker for økt smitterisiko er uakseptabelt. Siden dette da kunne gjennomføres synes iallfall FrP at det er vanskelig å forklare hvorfor smittevernrådene skal sette så mange begrensninger for alle andre. Spørsmålet til regjeringen er kort og godt: Hvordan kan de forlange at alle andre skal følge reglene når tusenvis av andre har gitt blaffen?

https://www.facebook.com/Siv.Jensen.FrP/posts/10157227245696127

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Kjøp T-skjorten her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.