Politiet venter stor pågang av festglade Oslo-borgere denne helgen og advarer om høye bøter. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber folk om å vise hensyn.

– Vi kommer til å stramme inn håndhevingen av ordensforstyrrelser, bråk og forsøpling, sier politimester Beate Gangås i Oslo politidistrikt til VG.

Mange helger den siste tiden har det samlet seg tusenvis av personer i Oslos parker, og ifølge politiet har høy musikk og festbråk på nattetid ført til at mange som bor nært parkene, har blitt plaget.

Nå varsler politimesteren at man kan risikere bøter mellom 8.000-13.000 kroner for dem som ikke følger politiets pålegg denne helgen.

– Vi vil snakke med folk og være tidlig ute for å gi gode råd. Det skal vi fortsette med. Men vi ser at enkelte ikke følger påleggene, da tyr vi til sterkere midler, sier hun.

Også byrådslederen kommer med en advarsel om at det finnes grenser, og han ber festglade Oslo-borgere om å oppføre seg.

– Ha det gøy, men vis hensyn. Og disse enorme bærbare musikkanleggene hører man langt unna. De kan ødelegge nattesøvnen for mange. Vi må huske at det bor veldig mange mennesker nær parkene, sier Johansen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.