Bildet er tatt 1. pinsedag. Om det var så tett som på bildet, vet vi ikke, men at det var mange mennesker, synes klart, mange nok til at Raymond synes de skulle gått hjem. Foto: Erik Johansen/Scanpix

Politikere, helsetopper og politi vil lukke ned samfunnet igjen etter at det i tre måneder har vært lukket. De forventer at folk skal føye seg og reagerer med irritasjon og forbauselse på at folk søker ut på strender og i parker. De viser ingen forståelse for folks behov.

Folk lå tett i tett langs badestedene i Oslo og Bærum lørdag. Kommuneoverlege ber folk ta ansvar.

– Nå må folk skjønne alvoret. Inntil for et par uker sider var sannsynligheten for smitte på slike steder svært lav. Nå begynner vi å få såpass mye smitte i samfunnet at folk må ta personlig ansvar for å unngå smitte, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen til VG.

Den viftende pekefingeren «nå må folk skjønne alvoret» virker ikke like lett som før. Folk har ofret mye. De skal ha svært gode begrunnelser for å gå i lockdown igjen. De lave tallene vi hittil har sett, er ikke nok til å overbevise dem. Er det myndighetene som overreagerer?

Det hjelper ikke på tilliten at myndighetene ikke er ærlige og åpne om hvem smitten blomstrer opp blant: innvandrere. Myndighetene vil ikke snakke om bestemte grupper. Da skjønner vi hvem det gjelder. Ordføreren i Moss sa at gjestene i det store trippelbryllupet ikke måtte føle skam. Hadde hun sagt dét hvis det gjaldt norske? Også helt inn i koronaen følger politisk korrekthet med. Det svekker tilliten.

På Hurtigruten var det filippinsk mannskap som ikke ble testet og gikk rett på arbeid.

Innvandring og kultur er en vesentlig del av smittebildet. Det vil hverken medier eller politikere snakke om, men satistikken taler sitt tydelige språk.

I stedet for åpenhet opplever folk at politikerne og helsetoppene herser med dem.

Raymond: Gå hjem

Folk er blitt bedt om å feriere hjemme i Norge i sommer. Når det blir fint vær, vil de ut på strendene. Raymond synes de skal gå hjem hvis det er for mange.

Avisa melder at det blant annet var fullt av gjester på Kadettangen badeplass i Bærum og i Paradisbukta og på Huk i Oslo.

Også byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo reagerer på ansamlingene av badegjester.

– Kommer du til et sted der du synes det er for tett med folk, er det lureste å dra hjem igjen og heller oppsøke steder med mindre trengsel, understreker han.

Politikerne synes å ha glemt at det er begrenset hvor mye de kan dirigere folk.

I helgen var det mye festing pga. fint vær og varsel om skjenkestopp. Når politiet spør om folk har sluttet å bruke hodet, må vi spørre om det er politiet som ikke vil erkjenne at lockdown har gjort at folk vil ta igjen det forsømte, og kanskje få med seg en fest før ting lukkes ned igjen.

Samtidig ser vi at når det gjelder politiske demonstrasjoner hjemmehørende på venstresiden, er det ingen begrensninger på ansamlinger av mennesker. De sto tett i tett i Brixton og i Warszawa lørdag. Da hører vi ingenting om smitte.

 

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂