Feature

Begreper som endres og betydningsforskyves er et lite påaktet fenomen, som sier mye om forandringer i samfunnet. Det er et faktum at de etablerte mediene har overtatt venstresidens tendensiøse bruk av ordet «ytre høyre». Man sier «høyreorientert» – en mild variant – for å peke på noe som ligger på grensen til det tillatelige. Så har vi «ytterliggående høyrepartier». Ordet «ytterliggående» har hyppig vært brukt til å marginalisere og stemple Fremskrittspartiet. At en av Høyres mest sentrale representanter, Per Kristian Foss, kunne bruke 30-årene og jødeforfølgelsene mot Siv Jensen, sier noe om hvor dypt dette har satt seg. Foss forstår ikke at han har overtatt motstandernes termer, hvor selve ordet «høyre» er anløpent. Man bruker det som pisk, hvor kun en snert i luften er nok til at folk går tilbake på geledd.

Jo mer trengt de som har hegemoniet føler seg, jo mer uhemmet bruker de «høyre»-slegga.

Det er viktig å slå fast: Ytre høyre er ikke det samme som det politisk legitime høyre. Det er en avgrunn mellom dem. Det er ingen kontinuitet. Når Kjartan Fløgstad postulerer en slik i sin siste roman er det ikke bare et historisk falsum, men et åndelig mord.

Det var de som sprang over avgrunnen før annen verdenskrig, men det betyr ikke at den ikke finnes.

Denne besinnelsen på hva ytre høyre er har også en annen adressat: Dem som i antipati mot muslimer omfavner alt som smaker av motstand. Men dette er å gi fanden lillefingeren. La oss ta to eksempler på hva ytre høyre virkelig er i dagens Europa:

Bildet over er av sjefrabbineren i Budapest, som er truet av Magyar Garda. Ikke bare han, også barna er truet. Dette er det virkelige ytre høyre.

The envoy, Rabbi Shlomo Kovesh, the main rabbi of Hungary, has told journalists that he feared that what had occurred in Bombay would happen in his town as well.

«My family got death threats» he said. An electric fence was installed around his house. Last Saturday, his two children were attacked by a gang of antisemites Magyar Garda.

«I was walking towards the synagogue with my children and the gang members stood on our way and shouted at us: ‘Jewish worms, we will kill you. Prepare to be hanged.’ Following the incident, we asked for police protection.»

Det andre eksemplet er fra 2004, men er like aktuelt for det. På bildet Bruno Gollnisch, Europa-parlamentariker for franske Nasjonal Front. Han ble dømt til bøter for å ha sagt at det ikke var gasskamre i Auschwitz, med andre ord en revisjonist. Gollnisch er ikke bare EU-parlamentariker, han er også akademiker og har undervist i jus og japansk ved et universitet i Lyon som er oppkalt etter motstandshelten Jean Moulin!

A French court convicted a far-right leader and member of the European Parliament on Thursday and fined him for questioning the existence of Nazi gas chambers.

The court convicted Bruno Gollnisch, the No. 2 in France’s National Front party led by Jean-Marie LePen , of «Disputing a crime against humanity,» Gave him a three-month suspended sentence and ordered him to pay a USD 6,450 fine, court officials said.
The court also ordered him to pay USD 71,200 in damages to the plaintiffs, which included the group SOS Racism, and ordered all the newspapers that ran Gollnisch’s comments to publish the verdict.

At an October 2004 news conference, Gollnisch questioned whether the Nazis used gas chambers in the Holocaust and suggested that the number of Jews killed during World War II might have been exaggerated. Gollnisch’s comments sparked uproar among Jewish and anti-racism groups, and he was suspended by Jean Moulin University in Lyon, where he taught law and Japanese, for five years over the remarks.

Den samme avgrunn som på høyresiden finner vi på venstresiden, hvor antisemittismen lenge har vært forkledt som antisionisme. Begeistringen for frigjøringsbevegelser har lenge gjort dette skillet til en illusjon. Med islamismen, politisk islam, er antisemittismen oppe i dagen. Venstresiden greier ikke ta et oppgjør med denne. Den gjør det i navnet, men ikke i gavnet.

Opprettelsen av et parti i Frankrike som kaller seg Antisionistisk liste, er et tegn på at antisemittisme er gjort stueren, og etablissementet er paralysert.

Det finnes en anstendig venstreside, og det finnes en uanstendig. At voldelige islamister samarbeider med nazister, sier alt. De som befinner seg hinsides avgrunnen står for det samme.

Når kulturhegemonistene i mediene og det gode selskap bruker høyrebegrepet til å diskreditere den legitime høyresiden, undergraver de i virkeligheten demokratiet. Denne løgnen hindrer dem også i å ta et oppgjør med de antidemokratiske kreftene midt iblant dem.

France – Le Pen’s deputy convicted of questioning Holocaust