alaa.abu.dheim2.jpg

Abu Ala Dheim (25) som torsdag 6. mars skjøt åtte studenter på yeshivaen Merkaz HaRav i Vest-Jerusalem. Ifølge familien var han ikke interessert i politikk, noe journalistene gjentok, mens Hamas-flaggene vaiet i vinden bak dem. Flaggene i landsbyen Jebel Mukaber var tatt ned søndag etter pålegg fra politiet, men sørgeteltet sto der fortsatt, og plakater hang fremme som beskrev Dheim som en martyr. Flere israelske politikere var provosert over at dette. Noen høyreorienterte ville ta seg inn i landsbyen søndag, men ble stanset.

Regjeringen opplyste søndag at den har godkjent byggingen av flere hundre boliger i Givat Zeev, en bosetting nord for Jerusalem, beliggende på Vestbredden. Byggingen ble stanset i 1999 av økonomiske grunner. Israelske medier rapporterte om en hemmelig avtale mellom Forsvarsdepartementet og bosetterne: De får Givat Zeev mot å oppgi flere av der ulovlige bosettingene lennger inn på Vestbredden.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂