Sakset/Fra hofta

Redaksjonen i Dagsavisen føler at det er veldig trist at Israel går i Hamas` felle, og slik gjør det lett for Hamas å sikre seg økt oppslutning i form av økt hat til Israel.

Som kjent har Hamas` snedige felle fulgt samme oppskrift i årevis:

A) Dryss et passende antall raketter over deler av Israel helt til det er så godt som sikkert at landet blir nødt til å reagere militært

B) Still et passende antall sivile palestinere til rådighet for en snarlig død.

C) Bruk gjerne et passende antall sivile som skjold i tillegg

D) Tilsett også et passende antall våpenlagre i sivile bolighus for sikkerhets skyld

E) Sett temperaturen på 360 grader, og vent til det internasjonale samfunnet eksploderer i kritikk av Israel

F) Nyt sympatien som skyller inn over kokken(e)

Hamas vet at de nåværende israelske lederne utelukkende satser på militære løsninger. Kynisk bruker Hamas sivile som skjold og de skjuler sine våpenlagre i bolighus. Israelske angrep i tett befolkede Gaza må nødvendigvis gi store sivile tap, selv når målene er militære. Hamas vet at det vil øke den internasjonale kritikken mot Israel og skaffer dem selv sympati.

Det er kynisk og det er brutalt, men det gir dessverre resultater.

Akk ja, dessverre gir Hamas` kyniske kalkulasjoner resultater, og skaffer Hamas sympati i bøtter og spann.

Nå er det ikke fritt for at man lurer litt på hvordan det kan ha seg, når en hel verden – Dagsavisen inkludert – på ingen måte kan ha unngått å få med seg akkurat hvor brutalt og kynisk Hamas kalkulerer og opererer? Og attpåtil hver eneste gang?

For det er vel aldri sånn at vestlige journalister – Dagsavisen inkludert – er så altfor villige til å hoppe på Hamas` versjon og klandre Israel for alt som skjer? Hver eneste gang?

Sikkert ikke.

Siste PR-stunt med Hamas i rollen som triste menn i mørket uten elektrisitet, som en følge av Israels ondskapsfulle overreaksjon på et par raketter, ble jo som vanlig helt edruelig og balansert rapportert i vestlig presse. Så vidt meg bekjent ble det ikke vist Hamas-iscenesatte bilder av kjekke Hamas-gutter i bekmørke rom inne, mens det var fullt dagslys ute, heller. Det samme gjaldt det glade spontanopprøret begått av en utsultet, syk og isolert Gaza-befolkning – som var Israel`s skyld, aggressive som de er – som i en helt uforutsett, spontan desperasjon på egenhånd ødela den massive grensemuren mot Egypt. En massiv grensemur Hamas helt tilfeldig påbegynte ødeleggelsen av flere måneder før man ble sittende isolert og uten leselys, hvilket angivelig var en uforutsett følge av Hamas` gavmilde rakettdryss over Israel. Dette ble selvfølgelig avslørt umiddelbart av en kritisk, vestlig presse, som slo Hamas` planlagte taktikk stort opp i krigstyper. Man trakk også Hamas til ansvar for å med hensikt utnytte – og påføre – sivilbefolkningens lidelser for egne politiske formål på lederplass, og viste forståelse for at Israels regjering reagerte slik den gjorde. Som et resultat av den vestlige pressens avsløringer av Hamas` foretrukne handlemåte, ble kritikken av Israel ytterst balansert og tilbakeholden.

Så kan du skjønne hvor all sympatien for de kyniske og brutale islamistene i Hamas kommer fra?

Og hvorfor kaller Dagsavisen det i det hele tatt en «felle», når alle (Dagsavisen inkludert) vet om den? En felle alle vet om er ikke mye til felle, spør du meg – medmindre man selv ønsker å gå i den da, naturligvis. Men hvem i all verden ville vel til stadighet ønske noe sånt?

Dagsavisen: Israel rett i Hamas’ felle