Nytt

Det er et svært dårlig tegn at tre lokale hjelpearbeidere fra Plan International er drept i Nordvest-Pakistan. Kan angrepet ha noe å gjøre med truslene mot den norske ambassaden å gjøre? Det kunne virke som om hensikten var å skade norske interesser, om så indirekte.

Det er usikkerhet knyttet til en fjerde person som ble drept, en besøkende. Kan han ha vært målet?

Plan Norge driver arbeid for de jordskjelvrammede. Det bryr bombemennene seg ikke om.

I tillegg ble rundt ti personer skadd da kontoret i Mansehra, som har i alt 28 ansatte, ble sprengt i luften mandag, ifølge Plan Norge. Jørgen Haldorsen, som er sjef for arbeidet med rehabilitering etter jordskjelv i området, sier til NTB at man ennå ikke vet hvem sto bak.

– Det er for tidlig å si om dette angrepet var rettet mot Plan som organisasjon, mot en eller flere ansatte i Plan eller mot den besøkende, sa Haldorsen på telefon fra Pakistan mandag kveld.


Hjelpearbeidere drept i Pakistan