gaza.rafah.jpg

Hilde Henriksen Waages begeistrede kommentar torsdag: gaza-boernes strøm over grensen er som nordmenn tur over Svinesund. Følelsen av triumf over Israel var merkbar, jfr. Per A. Christiansen over førstesiden i Aftenposten.

Fredag viste Hamas kloen. Egypterne stengte grensen, men da dukket en bulldoser opp som jevnet et annet stykke av grensegjerdet. Egyptisk opprørspoliti stilte i full mundur, og med hunder. Tre av dem ble skutt av en snikskytter fra Hamas.

NRKs Sidsel Wold fortsetter å si at Mubarak ikke kan fremstå som partisk med Israel og USA som vil at Egypt skal stenge grensen. Men hvem har mest å tape på en kaotisk situasjon? I Kairo arresterte politiet hundrevis av medlemmer av Det muslimske brorskap som vil at Egypt skal støtte palestinerne mer aktivt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂