Dagens Jerusalem Post siterer den egyptiske utenriksministeren Sameh Shoukry for uttalelser som må sende frysninger nedover ryggen til Hamas’ mange venner i Vesten.

Under en pressekonferanse i München uttalte Shoukry fredag ​​at «organisasjonen [Hamas] er utenfor den palestinske konsensus som anerkjenner Israel og ønsker å forhandle med landet, fordi Hamas ikke vil gi opp sin støtte til vold». Den egyptiske utenriksministeren sa også at «vi må ha en forklaring på hvordan Hamas sikret makten på Gaza-stripen og hvorfor de mottok økonomisk støtte for å øke skillet mellom seg selv og fredsvennlige palestinske fraksjoner».

I forbindelse med den forventede israelske militæroperasjonen i Rafah, sør i Gaza, bemerket Shoukry: «Vi har ikke til hensikt å skape trygge områder for palestinerne. Egypt vil imidlertid ta de nødvendige humanitære hensyn.»

I forrige uke ble det kjent at Egypt oppretter en åtte kilometer dyp buffersone langs grensen til Gaza, og at den egyptiske hæren har stasjonert soldater og stridsvogner langs grensen, av frykt for en invasjon av palestinere på Sinaihalvøya.

Guvernøren i Nord-Sinai avviser at Egypt er i ferd med å etablere en flyktningleir på egyptisk territorium, men det rapporteres at landet bør være forberedt på å ta imot opptil 60.000 palestinske flyktninger under forutsetning av at de vil reise til et annet land.

Alt tyder med andre ord på at palestinerne er like uvelkomne i Egypt som de er i Israel. Faktisk ser de ut til å være mer populære i København.

I mellomtiden fastholder Israels statsminister Benjamin Netanyahu at Israel har til hensikt å overvinne Hamas fullstendig, til tross for økende vestlig press for å la terrororganisasjonen overleve – noe som i så fall vil bety at Israel har tapt krigen og kan se frem til nye voldsorgier.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.