Feature

putin550.jpg

Vladimir Putin vil bli leder av Forent Russland, partiet han ikke en gang er medlem av. Han vil stille til parlamentsvalget i desember og kunne tenke seg å bli statsminister. Han har tidligere antydet at han kan tenke seg å komme tilbake som president i 2012.

Putin kunne like gjerne utropt seg til tsar. Han avslørte idag at han ikke tenker å slippe tømmene selv i de fire årene han er ute av presidentstolen. I realiteten avslørte Putin at Russland igjen er blitt et autoritært styre, uten folkelig kontroll. Folkets suverenitet er opphevet. Det er i praksis demokratiets død.

Samtidig blir Forent Russland det totalt dominerende partiet. Man kan ikke lenger snakke om en levedyktig opposisjon. Den blir knust under vekten av statens makt.

By accepting the position at the head of the party’s candidate list, Putin instantaneously lent his vast domestic political stature and probably the resources of the Russian government, to the party’s efforts to extend its dominance in Russia’s 450-seat Duma, the lower house of Parliament.

The party had appeared already to bank on its close relationship with Putin. Its slogan for the parliamentary campaign, even before Putin agreed to be on the party list, was «Putin’s Plan: Russia’s Victory.»
..
Grigory Yavlinsky, head of the opposition Yabloko party, said on the Ekho Moskvy radio station that the events were further proof of a «one-party system in Russia.»

Putin says he’ll lead party in next election

Les også

-
-
-
-