Kommentar

capt.sge.uud66.160306065015.photo02.photo.default-384x258.jpg

Det er slik krig ser ut. To jenter som skal ha vært blant de 14 som ble drept da amerikanske fly bombet et hus i landsbyen Balad utenfor Samarra torsdag.

De første bildene igår var av amerikanske helikoptere i formasjon over det flate landskapet, akkurat som i Apokalypse Nå. Det var bare Valkyrie-overtyren som manglet. Filmen lever fortsatt. I «Jarhead» pumper soldatene seg opp på Duvalls helikopter-angrep, og blir avbrutt av innkalling til den første Golf-krigen. Nå er USA innblandet i den andre, og ingen ser slutten på den. I Norge står vi på behørig avstand og kritiserer. Det gjelder ikke oss. Angrepet på basen i Meymaneh i Afghanistan blir vi ikke ferdig med. De norske ble forferdet over hatet i øynene til de som angrep. Det er noe med realitetssansen…