Nytt

Det vi ikke ser har vi en tendens til å ignorere. Eller: vi later som det ikke er noen sammenheng, ved å la være å stille begivenhter ved siden av hverandre. Jeg sikter til rekken av selvmordsangrep mot shia-muslimske moskeer og kristne steder, i Afghanistan, Pakistan og Indonesia. Det er tydelig at det krefter i Pakistan som ønsker å skape strid mellom sunniene på over 70 prosent og shiaene på 22 prosent. Akkurat samme metode som i Irak: skape mest mulig ødeleggelse. Såre og drepe flest mulig, så de går fra vettet. Det bærer også selvmordsangrepet i Khandahar preg av. Selvmordsangrep har ikke vært vanlig i Afghanistan. I Indonesia gikk bombene ut over kristne på Krydderøyene, etter en pause i fiendtlighetene.

Det er ikke unaturlig å anta at det finnes forbindelser mellom angrepene, i hvert fall mellom Afghanistan og Pakistan.

Dette er terror. Eller tror vi at det er uro og konflikter vi ikke kjenner bakgrunnen til? For å kunne skyve det i bakgrunnen. Dette er fienden i aksjon. Han kan slå til ustraffet og uten hindringer i disse landene, og derfor gjør han det. Men vi må ikke tro at det er noe som skjer der borte. Hadde de hatt mulighet ville bombene også eksplodert her.