Kommentar

At informasjonen bak terroralarmen i New York er tre år gammel, tyder i det minste på dårlig informasjonsarbeid. Bush blir uvegerlig mistenkt for å drive valgkamp.

USA har hatt større hell med seg i Pakistan. Arrestasjonen av dataingeniøren Muhammad Naeem Noor Khan (25) i Lahore 13. juli kaster lys over Al Qaidas arbeidsmetoder i Pakistan.

Det er ingen tvil om at ledelsen befinner seg i Sør-Waziristan, og at det er innenrikspolitiske hensyn som gjør at Musharraf ikke går inn og rydder opp.

Bush gjør trolig alt han kan for å ta en stor fisk før 2. november, aller helst den største.

Khan sørget for e-post kommunikasjonen til Al Qaida. Beskjedene ble sendt i kode. Både metode og innhold vil interessere amerikanerne. Kanskje de endelig kan lære noe om kommunikasjonen over internett, innenfra.

Khan førte til arrestasjonen av Ahmed Khalfan Ghailani fra Tanzania, som har stått på FBIs liste over de 22 mest ettersøkte. Det antas at han var involvert i planleggingen av ambassadebombene i Dar es Salaam og Nairobi i 1998. Han ble tatt i den østlige byen Gujrat, dit han skal ha kommet seks uker tidligere, ifølge den lokale politisjefen.

Det store spørsmål er om Musharraf våger å gå inn i Sør-Waziristan. De siste attentatene skulle indikere at han burde handle ut fra egeninteresse.

An investigator who worked on the disappearance of the American journalist Daniel Pearl in 2002 in Karachi also said phone records showed that his kidnappers had called the town of Wana in South Waziristan three times.

Mest lest

Les også