Kommentar

Ny sterk episode i serien franske forviklinger (understatement): Franske tjenestemenn i Syria hjalp i hemmelighet irakere med nye pass slik at de kunne flykte videre til Europa. Det er amerikanske etterretningskilder som opplyser dette til The Washington Times, som regnes for å ha gode kontakter i de sirklene. Det er ikke kjent hvem eller hvor mange av Saddams menn som slik fikk adgang til EU med fransk hjelp. Opplysningene er framkommet ved bruk av «sensitive» metoder. Både Pentagon og State Dept. er i harnisk fordi Frankrike på denne måten har hindret jakten på nære medarbeidere av Saddam Hussein. En Bush-medarbeider har følgende kommentar: -Dette er Raoul Wallenberg i revers (Wallenberg hjalp som kjent jøder å unnslippe nazistene under andre verdenskrig). En fransk talskvinne avviser historien som ondsinnede rykter. Amerikanerne er frustrert over at så få av de 55 ettersøkte irakerne er tatt, 19 stykker, og bare en blant de ti øverste på listen.

Les også

Wallenberg -
Frankrikes tur -
En rekke gode artikler i -
Saddam forfatteren -
Det var noe langt mer -