Kommentar

Saddam Hussein brød seg lite om å forberede seg på å forsvare landet da krigen sto for døren. I stedet var han opptatt av å skrive ferdig sin nye roman. Boka «Forsvinn, demoner!» handler om jøden, den kristne og muslimen. Jøden Ezekiel framstilles som ond og gal etter penger. Til slutt i boken blir Ezekiel drept av «rettferdige menn». Demonen er borte, og Irak kan blomstre.

Det forteller Saddams tidligere tolk Saman Abdul Majid. Hans bok «Årene med Saddam» (foreløpig bare oversatt til fransk) skal være den første som er skrevet av en insider ved «hoffet» etter invasjonen. Fra The Spectator.

Saman gir et nokså uskyldig og relativt sympatisk bilde av diktatoren, men han er glad det er slutt på Saddam-regimet og sier at det ikke kunne blitt styrtet på noen annen måte enn ved en intervensjon.