Kommentar

Klikke av tendensiøse journalister som finner meningsfeller å intervjue gir seg stadig mer ekstreme og aparte utslag. Nils Christie tar foreløpig kaka. Han var gjest hos Erling Lægreid i Søndagsavisen, hvor tema var amerikanernes ydmykende behandling av Saddam.

Etter hva jeg foresto ble det tatt for gitt at Saddam ble ikke bare ydmyket, men fornedret. Christie lot seg rive med og sa noe slikt som at: -Før man kan fornedre et menneske må man frakjenne det dets menneskelighet. Akkurat som man gjorde med jødene under Holocaust.

Å sammenligne presentasjonen av Saddam med nazistenes systematiske umenneskeliggjøring av jødene er ikke bare drøyt, det tipper over i noe stygt og grumsete. Det er ikke bare en dårlig sammenligning. Det er noe helt annet.

Men det er visst ingenting som kan få alarmklokkene til å ringe på Marienlyst lenger.