I den avsidesliggende delstaten Manipur i det nordøstlige India, har det rast en voldsom kamp mellom hinduer og kristne og det hindunasjonalistiske regjeringspartiet Bharatiya Janata Party (BJP) beskyldes for å gi næring til volden.

Borgerkrigslignende tilstander

Lørdag omkom ytterligere tre personer – to kristne og en hindu ifølge ubekreftede Twitter-meldinger – i det som startet i begynnelsen av mai da delstatsregjeringen ga hinduene landområder og fordeler som tidligere hadde vært forbeholdt den kristne minoriteten. Siden har det utviklet seg borgerkrigslignende tilstander i delstaten. 

Den religiøse og etniske konflikten mellom det hinduistiske majoritetssamfunnet Meitei og den kristne minoriteten Kuki fikk først oppmerksomhet da en video av to nakne kristne kvinner som senere ble gjengvoldtatt, ble spredt på nettet. Siden det skal minst 180 mennesker ha mistet livet og mer enn 500 være såret.

Kvinner ydmykes

Det rapporteres en rekke overgrep mot kristne kvinner som ydmykes og paraderes nakne gjennom gatene. Tre hundre kirker skal være ødelagt i konflikten.

Manipur, «edelstenenes land», er kjent for sin naturskjønnhet og avsidesliggende beliggenhet øst for Bangladesh på grensen mot Myanmar (Burma). 




India: Video som viser for­nedrelsen av to nakne, kristne kvinner, vekker anstøt

 

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.