Søndag arresterte politiet i den indiske delstaten Uttar Pradesh en kristen prest ved navn Vijay Masih for ulovlig å ha konvertert en gruppe hinduer til kristendommen. Arrestasjonen kom etter tips om at han i hemmelighet gjennomførte masseomvendelser i en kirke.

Den siktede forsvant etter at han for to og en halv måned siden i en annen sak ble anmeldt for ulovlig omvendelse av hinduer. 

Ifølge rapportene skal hendelsen ha funnet sted søndag 30. oktober i Hariharganj Church of Fatehpur i den folkerike nordindiske delstaten Uttar Pradesh

Den anklagede presten skal under vekkelsesmøter ha fortalt om Jesus Kristus og lært hinduer å be med hensikt å få dem til å skifte religion. 

Politiet ankom etter å ha blitt tipset om den ulovlige konverteringen, og arresterte presten. Politiet skal ha funnet flere ulike identitetskort hos den siktede.

Den siktede presten har tilstått de faktiske forhold og forklart at identitetskortene tilhørte hinduer som har fått sin identitet oppdatert etter omvendelsen. Han skal angivelig illegalt ha konvertert minst 50 hinduer.

Konverteringene ble avslørt etter at hinduer protesterte utenfor kirken.  

– Siktede er nå pågrepet og sendt i fengsel. Flere mennesker er involvert i denne bølgen av konvertering. Politiet etterforsker saken og samler bevis basert på avhør, sier politiinspektør Vir Singh i den lille byen Fatehpur (200.000 innbyggere) i det nordlige India.

Den siktede gikk i skjul for to og en halv måned siden etter å ha blitt dømt for å ha konvertert fattige hinduer til kristendommen «gjennom bestikkelser og lokkemidler». 

Dette er ikke første gang ulovlig massekonvertering av hinduer til kristendommen er rapportert fra Fatehpur. I april i år arresterte Fatehpur-politiet 26 personer for massekonvertering og hjernevask av hinduer. 

Hindu-avisen Sanatan Prabhat omtaler konverteringene redaksjonelt:

– Utspekulerte kristne utnytter hinduers fattigdom til å konvertere dem. Med Bharatiya Janata Party-regjering i Uttar Pradesh forventer ikke hinduer at slikt skjer. Det er regjeringens ansvar å forby det, men det mest effektive for å forhindre hinduer i å konvertere, er å øke deres selvrespekt gjennom læren om Dharma – det som er rett, moralen og verdensordenen.

Religiøs konvertering har liten innvirkning på demografiske endringer mellom religiøse grupper i India. Bare 0,7 prosent av hinduene oppgir at de er oppdratt som hinduer, men idag tilhører en annen religion. Fruktbarhetsraten er sunket under reproduksjonsnivået på 2,1 barn pr. kvinne. Bare den muslimske befolkningen vokser gjennom reproduksjon. Andelen hinduer er svakt synkende mens de kristne er de eneste som øker noe gjennom konvertering.

Les også:

India: Fruktbarheten faller

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.