Rød Ungdoms nye leder mener hun sammenlignes med nazister og sier hun blir «nærmest trakassert av flere godt voksne menn».

Amrit Kaur har blitt angrepet fra flere hold etter at hun tok over som leder for Rød Ungdom i det som beskrives som et kupp. Men hun fikk faktisk overlegent flest stemmer fra de unge kommunistene som var tilstede.

Nå føler hun seg (nokså forutsigbart) som trakassert.

– Jeg er blitt nærmest trakassert av flere godt voksne menn, sier Amrit Kaur (20).

Hun medgir å ha postet mye tull « … når jeg var 17», og sier hun har fått mye hets for ting hun har lagt ut på nett før, skriver Aftenposten.

Vel, hun var ikke 17 år når hun la ut sitt hatefulle opptak på TikTok rett før årsskifte, som en gammel hvit mann skrev om i Document.

NRK bruker kommunisme som lørdagskos

Også professor Bernt Hagtvet var kritisk i en artikkel i Aftenposten for noen dager siden. Også han beskrev det som makabert at Kaur ble brukt som «lørdagsunderholdning».

Skrotvenstre – beundringen for diktaturet – rir igjen.

Kaur sto for en politisk og intellektuell striptease som man må tilbake til AKPs glansdager for å se maken til.

Og her ligger kjernen. Kommunismens voldshistorie, som er tett dokumentert i milliontall, kan behandles som lørdagsunderholdning av en kunnskapsløs redaksjonsledelse i NRK.

Dagens nynazister, som dagens nykommunister, deler den samme demokratiforakten og den samme voldsforherligelsen.

Kjemper for fred ved å heie på Hamas

Kaur mener hun kjemper for fred, og mener årsaken til at voksne, hvite menn er åpenbar.

– Godt voksne, hvite menn hater å se unge, brune, kvinner gå inn i politikken, sier hun.

Det faller henne ikke inn at det er hennes personlighet, usympatiske holdninger, mangel på kunnskap og idiotiske politiske holdninger som irriterer.

Hun kjemper tross alt for fred, med hjelp av kommunisme og Hamas.

– Jeg synes det er helt forkastelig, helt udemokratisk og er for fred på alle måter. Jeg har brukt de siste månedene på å være fredsaktivist, sier RU-lederen, som har deltatt på og arrangert markeringer i solidaritet med palestinerne.

Den unge lederen for Rød Ungdom har ikke vært villig til å beskrive Hamas som en terrororganisasjon.

Kaur innrømmer sin manglende historiekunnskap uten å blunke.

– Jeg var ikke født engang født da Sovjet falt. AKP ble nedlagt før jeg lærte meg å lese. Jeg har ikke samme forhold til kommunisme som mange eldre har.

Med andre ord: Nok en gang presenteres vi for en figur som mener at akkurat hun har den rette kommunistiske ånden i sin 20 år gamle hjerne. Vi har hørt dette før, gjentatte ganger. Det tar aldri slutt.

Anders Magnus er kritisk i en kommentar i Nettavisen.

Ingen gamle, hvite menn skal ha lov til å mene noe om den kommunistiske ideologien til unge kvinner som attpåtil er brune i huden.

Ved hjelp av slik hersketeknikk forsøker hun å legge professor Hagtvets ideologiske kritikk død til jorden. Samtidig framstår hun selv som rasist, sexist og alderist

Kaur mener kommunisme er « … en veldig bred bevegelse med mange tendenser».

– Det vi står for har ingenting med AKP, Sovjet eller Kina å gjøre. Jeg er ikke enig med ideologiene til noen av disse. Vi er for fred og demokrati, påstår hun.

Kaur finner det uhørt at hun sammenlignes med nazister av Hagtvet.

– Hagtvet sammenligner meg, en 20 år gammel jente, med nazister. En ideologi som forfekter at noen mennesker er iboende mindre verdt enn andre. Det synes jeg ikke noe om. Jeg er mot folkemord og økonomisk utnytting.

Hagtvet sammenligner dog nykommunister med nynazister. Kommunistenes vilje til å bruke vold er velkjent, og selv om nazismen selvsagt var grusom, så sto Stalin, Mao, Pol Pot og andre kommunister for langt flere dødsoffer enn hva Hitler klarte å få til.

Dessuten, som Magnus skriver:

Blir man immun mot totalitære ideologier fordi man er kvinne? Fordi man er 20 år?

Kaur er inspirert av amerikansk venstreradikalisme, og nevner den voldelige og marxistiske grupperingen Black Panther Party og maoisten Fred Hampton. Så hun kan faktisk litt om historien før hun ble født.

Som en foraktelig godt voksen hvit mann, som ikke bare kjenner kommunismens historie, men som levde mens jernteppet var en realitet, og som har slektninger som rømte fra undertrykkelsen:

Når Kaur sier at hun fortsatt er kommunist, da mister hun alle muligheter for å oppnå respekt.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.