Kommunisten Amrit Kaur stemplet Støre, Stoltenberg og Nicolai Tangen som terrorister. Nå har hun moderert seg, men bare en smule. AUF-leder Astrid Hoem reagerer.

– Jeg blir jævlig forbanna, sa AUF-leder Astrid Hoem etter TikTok-videoen til Rød Ungdoms leder fredag kveld, skriver Nettavisen.

Kaur har nok en gang lagt ut et provoserende TikTok-klipp, med den jødehatende tittelen «From the river to the sea, Palestine will be free!!»

Her stempler hun blant annet statsminister Jonas Gahr Støre, Nato-sjef Jens Stoltenberg og sjefen for Norges bank, Nicolai Tangen, som terrorister.

Men muslimer driver absolutt ikke med terror, ifølge Kaur, som kanskje er så ung og uforstandig at hun ikke har hørt om IS, Al Qaida, Bataclan, Nice, Manchester bare for å nevne noen få eksempler hvor nettopp Ahmed og Mohammed var aktive.

– Terrorister bruker ikke turban eller kefije. Terrorister heter ikke Ahmed eller Mohammed. Terrorister bruker dress og slips, og terrorister heter Netanyahu, Biden (Joe, president i USA), Støre, eller Tangen.

. Så avslutter hun med et smil, og erklærer: – Leve Palestina.

Israel nevnes ikke, de skal jo utslettes, «from the river to the sea». Da blir det sikkert fred i Midtøsten.

@c0mradecherry From the river to the sea, Palestine will be free!! #rødungdom #palestina ♬ original sound – ak 🇵🇸🚩

Også Eivor Evenrud, som forlot Rødt og meldte overgang til Ap, er kritisk.

Evenrud bruker den gamle slageren som kritiserer Listhaug for å si at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet». Dette førte til at Listhaug måtte gå av som justisminister, selv om alle tenkende mennesker forstår at Listhaug hadde helt rett. Men med litt triksing med 22. juli fikk både Ap og mediene blod på tann.

Gahr Støre bør vaske munnen og skjemmes

Både Evenrud og Document mener at Kaur har ytringsfrihet, men ytringsfrihet beskytter deg ikke mot kritikk.

– Kaur kan både si og mene hva hun vil, det er det fantastiske med et velfungerende demokrati med gode kår for ytringsfrihet. Men jeg tror neppe dette «representerer folket», slik partiet hevder de gjør i sin aksjonisme, sier Evenrud til Nettavisen.

AUF-leder Hoem får en mulighet, og utnytter den.

– Når RU-lederen sier at Jonas Gahr Støre er en terrorist, så blir jeg jævlig forbanna. Hva er forskjellen mellom Støre og Anders Behring Breivik i RUs hode?

– Hvis RU tror at jeg som AUF-medlem er med i et parti der partilederen er terrorist, så tar hun veldig feil. Jeg reagerer sterkt på retorikken til RU, og hadde forventet mer fra venstresiden.

Vel, stadig flere, også ungdommen, forventer absolutt ingenting fra venstresiden. De har stort sett styrt landet mot avgrunnen i mange tiår, og viser ingen evne til å lære av sine egne feil. Smarte folk lærer for øvrig av andres feil, men smarte politikere er vel litt for mye å kreve. Det er vel høyre-ekstremt hatprat i dagens galehus.

AUF mener for øvrig selv at Israel er en terrorstat, og Hoem sier at AUF er enig i mye av retorikken til RU, så de bør ta en kikk i speilet. Å rope From the river to the sea er liksom greit, men å kritisere Støre og Stoltenberg? Not so much.

Kaur skjønner at hun har gått for langt, og trekker terrorismeanklagene mot Støre, men ikke de andre.

– Stoltenberg er generalsekretær for det jeg mener er verdens største terrororganisasjon, nemlig Nato, og Nicolai Tangen er skyldig i terrorisme ved å ha sørget for at Norge har tjent milliarder av kroner på folkemordet, sier hun.

Om Hamas og terrorangrepet på Israel 7. oktober har Kaur følgende å si.

– FN har vedtatt at koloniserte mennesker har en rett til å bekjempe kolonimakten med ethvert virkemiddel. Og så mener ikke jeg det er opp til oss å definere hvordan de skal gjøre det.

Gaza har vært under palestinsk kontroll siden 2005, og var i denne perioden absolutt ikke en israelsk koloni. Hamas har svart med en haug av terrorangrep, mange titusener av rakettangrep, og så kulminerte det hele i oktober.

Avslutter med et tidligere sitat fra Anders Magnus.

Tenk deg følgende: Et norsk ungdomsparti har fått en ny leder som stolt erklærer at hun har en nestleder «som elsker Hitler». Hva ville skjedd?

Mediene, særlig NRK og «humor»-programmet Nytt på Nytt ville gått berserk. Men når den nyvalgte lederen i Rød Ungdom stolt og glad forteller at hennes nestleder «elsker Lenin», da inviterer NRK henne til koseprat i Dagsrevyen.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.