Den 16. mai skar en 55 år gammel mann ved navn Mohammad Shahid halsen over på sin 18 år gamle datter Suhana i Uttar Pradesh, India, for å «redde sitt skjeggs ære». Han flyktet fra åstedet, men vendte tilbake, overga seg og tilsto. Videoen av tilståelsen har gått viralt på sosiale medier.

Ære og skjegg i behold

Den brutalt drepte jenta ble funnet av sjokkerte familiemedlemmer. Politiet var i ferd med å avhøre familien da faren – med ære og skjegg i behold – meldte seg: 

– Ingen andre deltok i drapet. Jeg var alene om det. Jeg forsøkte om igjen og om igjen å få henne til å forstå at hun ihvertfall ikke skulle krenke familiens ære. Jeg har beholdt skjegget og ba henne om å respektere mitt skjeggs ære (Muhammed påla muslimer å la skjegget gro).

Snakket jevnlig med kjæresten

– Jeg fortalte henne at en dag ville hun gifte seg, om Allah vil. Men hun hørte ikke på meg og i tre dager snakket hun jevnlig med kjæresten. Jeg ba henne fortelle om hun hadde problemer, men til ingen nytte. Derfor drepte jeg henne med kniv. 

Jenta skal ha hatt et forhold til sønnen til en muslimsk tigger. Politianmeldelsen ble levert av Shahids eldre bror.

Ingen anger

– Faren viste ingen tegn til anger efter å ha begått den avskyelige handlingen. Det er kaos og angst blant familiemedlemmene og naboene efter hendelsen, ifølge en nabo.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.