I de tidlige morgentimer 7. oktober våknet mine søskenbarn fra Kalderon-Dan-familien i kibbutz Nir Oz, nær Israels grense mot Gaza, til den gjennomtrengende sirenen som varslet at rakettmissiler kunne være på vei i deres retning. De søkte øyeblikkelig tilflukt i leirens bomberom. Vi ante ikke da at dette var et forvarsel om et ubegripelig dramatisk mareritt.

Nå er fem medlemmer av familien min savnet: Carmela, Noya, Erez, Sahar og Ofer, og alle er sannsynligvis tatt som gisler av Hamas og er i Gaza. Vi vet dette fra en video vi mottok som viser 11 år gamle Erez som blir dratt bort av voldelige infiltratører.

Carmela Dan er bestemoren til Erez og den 80 år gamle matriarken i familien. Hun har både fransk og amerikansk statsborgerskap. Carmela er en ivrig kokk, gartner og medfølende omsorgsperson. Sammen med sin avdøde ektemann har hun i årevis uselvisk tilrettelagt medisinsk behandling for palestinere fra Gaza i Israel. Med alderen lider hun av hjerteproblemer og tidlige tegn på demens.

Den forferdelige lørdagsmorgenen var hennes 12 år gamle barnebarn og kusinen til Erez, Noya Dan, på besøk fra nabokibbutzen Kissufim. Noya, som elsker Harry Potter, er en klok ung jente på autismespekteret. Hun er følsom for støy, lys og berøring.

Carmelas andre barnebarn, Erez og Sahar, var i nærheten sammen med faren, Ofer. Erez, som snart blir 12 år, elsker Lego og å sykle. Hans 16 år gamle søster Sahar er lidenskapelig opptatt av musikk og dans. Alle familiemedlemmene antas å være kidnappet.

Etter den første bombardering av raketter var sosiale medier fylt med urovekkende nyheter om at Hamas hadde infiltrert. Meldinger fra søskenbarna mine i familiens WhatsApp-gruppe fortalte om invasjonen av Nir Oz og de urovekkende lydene av skuddveksling.

– Vi kan høre Hamas nå, vi kan høre arabisk, de er i huset vårt nå, de velter alt. Vi kan høre naboene våre bli drept, skrev de.

Etter hvert begynte de å sende tekstmeldinger for å si «farvel». De ville ikke overleve denne holocausten, sa de til oss. De siste meldingene rant inn mellom klokken 11 og 12. Carmela, familiens ledende kraft, fryktet for livet sitt.

Hamas brente og plyndret, slaktet hele familier og kastet røykgranater inn i hjemmene for å få innbyggerne ut. Da hæren kom dit, var kibbutzen brent ned til grunnen. Dagen etter sirkulerte en video på Instagram av min lille fetter Erez, som ble voldelig dratt bort og bortført av en mann som ropte på arabisk. Dette gjorde oss oppmerksom på at de andre savnede familiemedlemmene sannsynligvis hadde blitt sendt til Gaza sammen med mer enn 190 andre israelere.

Babyer, barn, kvinner, menn og eldre. Hamas tok dem alle, uten nåde.

Vi bruker alle midler for å bringe familien min hjem. Jeg møtte personlig med USAs utenriksminister Antony Blinken, og snakket med president Joe Biden og majoritetsleder i Senatet Chuck Schumer (D-NY.) via Zoom. Vår kommunikasjon med den israelske regjeringen er fortsatt tvetydig.

Med engelsk som morsmål har jeg utilsiktet blitt en stemme for amerikanske gisler. Jeg vil snakke lenge og høyt for min familie og resten av gislene – uansett hva det krever.

I kjølvannet av Holocaust ropte verden «aldri igjen!» Vi står ved det løftet. Som amerikanere og israelere har vi en plikt til å konfrontere terror. Vi husker etter 11. september hvordan verden var forent i krigen mot terror.

Hamas holder de 2 millioner sivile i Gaza som gisler under et tyranni av frykt og maktmisbruk. Utryddelsen av Hamas er den eneste veien som muligens kan føre til varig og stabil fred.

Det som skjer, er illevarslende og en krig truer i horisonten. Likevel må den ikke bæres av de skrøpelige og uskyldige.

Carmela. Noya. Erez. Sahar. Ofer.

Og 190 andre gisler.

De har ingen hjelpemidler.

Vi har ingen tegn til liv.

Tiden er avgjørende.

Hjelp oss få familien vår hjem

Nå.

Oversatt med tillatelse fra Abbey Onn. Kommentaren ble publisert i The Hill, den 18. oktober 2023.

Abbey Onn er opprinnelig fra delstaten Virginia og bor i Herzliya, Israel, hvor hun driver en ideell organisasjon som hjelper nye immigranter i Israel.

Carmela og Noya funnet drept

For tre dager siden fortalte Abbey CBS News at israelske myndigheter bekreftet at de fant likene til hennes kusine, 80 år gamle Carmela Dan og hennes 12 år gamle barnebarn, Noya Dan.

–Det er sannsynligvis alle menneskers største mareritt, sa Onn.

Family member of slain Israelis speaks out.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.