Erna Solberg (H). Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre-leder Erna Solberg reagerer sterkt på at FrP-leder Sylvi Listhaug ble forfulgt av Palestina-aktivister på gaten i Oslo. Den tidligere statsministeren er blant mange som er opprørt over hvordan Listhaug ble forfulgt og nærmest trakassert på gaten i Oslo.

Document omtalte saken tidligere, og skrev blant annet:

Sylvi Listhaug kom gående alene oppover Stortingsgata på vei mot Stortinget da hun ble passet opp av Gaza-aktivister som eglet seg innpå henne og ropte slagord. De fulgte henne helt til dørene inn til Stortinget. Listhaug er rystet.

– Jeg har opplevd mye og har levd med politibeskyttelse i flere år. Men dette er det mest truende jeg har opplevd.

Det var altså en gruppe hissige Palestina-aktivister, eller Gaza-aktivister, som sto bak dette overtrampet overfor Listhaug.

Erna Solberg kommenterer saken på sin Facebook-side:

– Jeg kjenner Sylvi som en tøff dame som har høy terskel for å tåle ulike former for tilbakemeldinger. Når hun forteller at hun opplevde hendelsen som truende, er det bra at PST starter etterforskning, skriver Solberg på Facebook torsdag kveld.

(Se også artikkel under).

NTB melder om saken.

Solberg viste til at Listhaug onsdag ble forfulgt og utsatt for høylytte tilrop og ukvemsord på gaten i Oslo, mens hun var på vei til arbeidsplassen på Stortinget.

Listhaug ba om å få være i fred, men aktivistene bare fortsatte sin skråling mot henne.

Ifølge Erna Solberg er dette å trå over en grense.

– Jeg mener det er viktig at vi som tilhører andre partier, sier klart ifra om at det disse aksjonistene gjorde, var uakseptabelt og ikke hører hjemme i vårt demokrati, skriver Solberg.

Høyre-lederen trekker fram at det i Norge er kort avstand mellom folk og folkevalgte og at politikere skal være lette å komme i kontakt med.

– Men man kan ikke fotfølge folk fordi man er uenige med dem, påpeker Solberg.

Hun legger til:

– I mange land må myndighetspersoner alltid ha vakter og beskyttelse når de ferdes ute blant folk. Det er ikke tradisjonen i Norge, og jeg håper ikke vi kommer dit heller, skriver hun.

Det hører med i bildet at man fra politiets side ikke fant denne saken som noe å bry seg med, de mener at dette er noe politikere bør finne seg i.

Document har i flere saker omtalt denne trakasseringen Listhaug ble utsatt for, se også artikkel under.

Les også: 

Listhaug «overfalt» av Gaza-aktivister

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Jean Amérys bok!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.